Minor de 14 ani, prins în timp ce conducea! În cauză s-a întocmit dosar penal

0
11

Un echipaj de poliție a oprit pentru control în trafic un minor ce se deplasa pe un moped. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Un minor de 14 ani este cecetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat/neînregistrat, respectiv conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Mai exact, potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Inspecoratului de Poliţie Judeţean Gorj, mopedul i-a fost dat chiar de tatăl său. Oamenii legii fac cercetări în acest caz.

,,La data de 11 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au identificat în trafic un tânăr, de 14 ani, din comuna Plopşoru, în timp ce conducea, pe DE 79, un moped neînregistrat în circulație. Din verificările efectuate s-a stabilit că mopedul i-a fost încredințat, spre a fi condus pe drumurile publice, de tatăl său, de 37 de ani. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat în circulație, de către o persoană care nu posedă permis de conducere și încredințarea unui autovehicul, spre a fi condus pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here