Minor prins la volan! Ce a pățit cel care i-a încredințat mașina

0
42

Un băiat de 17 ani, din Ţânţăreni, a fost prins de oamenii legii la volan, deşi acesta nu avea permis de conducere. Bărbatul care i-a încredinţat maşina ştia că este minor, însă nu a ţinut cont de legislaţie. Poliţiştii au deschis dosar penal atât pe numele „şoferului” cât şi pe numele bărbatului de 40 de ani, care i-a împrumutat maşina.

Poliţiştii gorjeni au fost nevoiţi să întocmească un dosar penal pe numele unui adolescent de 17 ani, după ce l-au prins la volanul unui autoturism. Minorul se plimba nestingherit pe raza comunei Ţânţăreni, fără să se aştepte că are să dea nas în nas cu organele de poliţie. Când oamenii legii l-au rugat să prezinte documentele, băiatul le-a mărturisit că nu este posesorul unui permis de conducere, iar maşina la volanul căreia se afla îi fusese încredinţată de un prieten, de 40 de ani. În urma audierilor, poliţiştii au stabilit faptul că proprietarul autoturismului ştia că băiatul nu deţine documentele necesare conducerii unui autovehicul pe drumurile publice, fapt ce i-a determinat să întocmească dosar penal atât adolescentului cât şi proprietarului.

,,Poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina au identificat în trafic un tânăr, de 17 ani, din comuna Ţânţăreni, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Cruşeţ, fără a poseda permis de conducere. Din declaraţia acestuia a rezultat că autoturismul respectiv i-a fost încredinţat de un prieten de-ai săi, de 40 de ani, din comuna Ţânţăreni, care ştia că acesta nu posedă permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism, de către o persoană care nu deţine permis de conducere şi încredinţarea unui autoturism pentru a fi condus de către o persoană care nu are acest drept”, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Poliţiştii recomandă adolescenţilor, care nu au împlinit vârsta de 18 ani, să reziste tentaţiei de a se urca la volan până la obţinerea documentului legal. Conducerea fără permis constituie infracţiune şi îi poate trimite în spatele gratiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here