Nereguli constate de DSVSA la singurul abator din județul Gorj

0
429

Singurul abator autorizat din județul Gorj a fost amendat de Direcția Sanitar Veterinar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj, în urma unor nereguli sesizate de către Impact în Gorj. Totuși, faptele constatate nu au o gravitate așa de mare față de problemele sesizate de ziarul nostru, care a arătat că există o serie de indicii că în consumul uman a ajuns o cantitate mare de carne de miel care a fost abatorizată doar în documente, nu și în realitate, ceea ce reprezintă un pericol pentru sănătatea umană.

DSVSA Gorj a aplicat o amendă de 40.000 lei pentru că sacrificarea și evacuarea resturilor nu s-a realizat în mod corespunzător: „Pentru depozitarea deşeurilor de origine animală (SNCU) rezultate din activitatea de abatorizare în afara spaţiilor special amenajate şi pentru neevacuarea către societatea autorizată de colectare şi procesare a acestora. Acest aspect a fost constatat la verificarea condiţiilor în care s-a efectuat sacrificarea mieilor în perioada Sărbătorilor Pascale 2020“, se arată într-un comunicat de presă al DSVSA Gorj.

DSVSA Gorj nu a comunicat nimic, însă, în  legătură cu documentele privind numărul de miei sacrificați de un fermier din zona Preajba, mai ales că reprezentanții abatorului au menționat cu nu mai dețin crotaliile, pentru că au fost arse, în condițiile în care trebuiau predate la DSVSA.

Medic veterinar amendat

Medicul veterinar concesionar care răspunde de fermierul care a dus animalele la sacrificat a fost amendat pentru o serie de nereguli în privința întocmirii documentelor: „2.400 lei unui medic de liberă practică împuternicit, pentru deficienţe constatate la modul de completare a documentelor sanitare-veterinare prevăzute de legislaţia în vigoare“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here