Acasa / Eveniment / „Nu se poate o șpagă?“. Ce a pățit un șofer care a vrut să mituiască un polițist de la rutieră de la Târgu Cărbunești

„Nu se poate o șpagă?“. Ce a pățit un șofer care a vrut să mituiască un polițist de la rutieră de la Târgu Cărbunești

Leonard – Dumitru Bîrcină a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru dare de mită, după ce, vara trecută, a încercat să-i dea șpagă unui polițist rutier care l-a oprit în trafic.

Leonard – Dumitru Bîrcină de deplasa cu o autoutilitară, proprietatea altei persoane, pe Drumul Național 67, iar în zona localității Scoarța a fost oprit de un echipaj de poliție. Mașina avea inspecția tehnică expirată și polițșistul l-a anunțat că va fi sancționat contravențional și va reține certificatul de înmatriculare și a plăcuțele. Potrivit procurorilor, Bîrcină a luat din torpedoul mașinii suma de 500 de lei pe care a introdus-o în cartea de identitate a unui alt autovehicul și s-a deplasat la autospeciala poliției, insistând ca agentul să nu i-a măsurile legale, oferindu-i banii. Discuția a fost înregistrată de polițist și redată în rechizitoriu:

„Bîrcină Leonard-Dumitru: Nu se poate o șpagă??
B: Vedem dacă se poate. Ce să se poată?
„Bîrcină Leonard-Dumitru:: O șpagă…(…)
B.: Zi ce ai în mână? Zi, mă!
Bîrcină Leonard-Dumitru: Cinci milioane. (…)
B.: Bă, fii atent, io nu-ți cerui ție niciun ban“.

Polițistul i-a cerut să meargă la mașină și i-a completat procesul verbal de sancționare, iar șoferul a încercat din nou să-i ofere bani.

A recunoscut că a vrut să dea șpagă

Agentul de poliție i-a cerut să se deplaseze la sediul Poliției Orașului Tg. Cărbunești, pentru a lămuri situația, cu gândul de a pune la cale un flagrant. Leonard – Dumitru Bîrcină a refuzat să semneze procesul verbal de contravenție și a pus pe birou cartea de identitate în care se afla suma de 500 de lei. Acesta i-a cerut agentului să-ia aplice o sancțiune mai ușoară: „Nu poți să mi-o faci și mie mai mică?“.

Polițistul a completat un alt proces verbal cu sancțiunea avertismentului, dar totul făcea parte dintr-un scenariu pentru prinderea în flagrant a lui Leonard – Dumitru Bîrcină. Acesta a vrut să iasă din sediul poliției, dar echipa constituită pentru prinderea în flagrant a acestuia și-a făcut apariția.

Audiat, Bîrcină a recunoscut că a vrut să-i ofere șpagă polițistului, pentru a evita certurile din familie.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*