23.2 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăEvenimentOficial: Magazinul ANAF din Târgu-Jiu vindea droguri!

Oficial: Magazinul ANAF din Târgu-Jiu vindea droguri!

etnobotaniceRezultatele de laborator efectuate la cererea DIICOT au confirmat faptul că pliculeţele expuse la vânzare în magazinul ANAF din Târgu-Jiu conţineau droguri. Cele 900 de pliculeţe erau vândute sub denumirea de îngrăşământ natural şi costau doar 0,25 de lei. Dintre ele, mai mult de jumătate sunt considerate droguri de mare risc.

„A venit raportul preliminar. Sunt droguri de risc şi mare risc, dar cu menţiunea că ele la momentul acela (al confiscării – n.r.) nu erau considerate droguri. Toate sunt. Cam 600 sunt droguri de risc şi de mare risc şi vreo 300 sunt substanţe psihoactive. Deci toate sunt droguri. (…) Pe pliculeţe scria îngrăşământ natural, chestii din astea”, a precizat, pentru wall-street.ro, Mihaela Porime, procuror şef la structura centrală a DIICOT.

Droguri de mare risc vândute cu 25 de bani

Peste 500 de pliculeţele confiscate de DIICOT conţineau droguri de mare risc, fiind vândute cu doar 25 de bani. Explicaţia reprezentanţilor ANAF pentru această situaţie halucinantă este faptul că atunci când pliculeţele au fost confiscate de către Biroul Vamal din Târgu-Jiu, substanţele respective nu se aflau pe lista etnobotanicelor, astfel că drogurile au ajuns pe rafturile magazinului propriu cu marfă confiscată, la un preţ de nici un leu. „Reprezentanții ANAF susțin că pe baza analizelor de laborator din 2011 s-a luat decizia comercializării acestora. Numai că, la scurt timp de la efectuarea analizelor, substanțele aflate în plicuri au fost introduse pe lista substanțelor cu efect psihoactiv. Procurorii DIICOT s-au autosesizat acum și au confiscat întreaga marfă. În același timp, procurorii au întocmit și un dosar penal pentru deținere de droguri”, a declarat, la momentul începerii anchetei, Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt al Direcţiei Finanţelor Publice Gorj.

Procurorii DIICOT au dispus ridicarea celor peste 900 de pliculeţe, fiind întocmit un dosar penal pentru trafic de droguri și vânzarea fără drept a substanțelor cu efect psihoactiv.

Reacție sindicalistului Manu Tomescu: „Eu nu am furat un leu. Am muncit pe acești bani“

6
Manu Tomescu, unul dintre cei 27 de sindicaliștii care figurează în raportul ANAF că trebuie...

Depistat la volan sub influența substanțelor psihoactive, pe o stradă din Târgu Jiu

0
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier, au fost solicitați să intervină la o sesizare efectuată prin...

Reținut pentru pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic ilicit de droguri de risc și instigare la trafic ilicit de droguri de risc

0
Procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj au dispus reținerea, pentru o perioadă de 24 de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!