Acasa / Eveniment / Pănescu junior, fiul șefului Asociației Cabanierilor din Rânca, condamnat pentru ultraj

Pănescu junior, fiul șefului Asociației Cabanierilor din Rânca, condamnat pentru ultraj

Lucian Pănescu, fiul șefului Asociației Cabanierilor din Rânca și patronul Complexului turistic Panoramic, a fost condamnat penal pentru ultraj la plata unor zile de amendă.

Acesta este obligat să plătească 2.600 de lei, echivalentul a 260 de zile amendă, din care se scad cele 6 zile petrecute în arest preventiv la domiciliu, rămânând un rest de plată de 2.540 de lei. La această sumă se adaugă și cele 1.700 de lei cheltuieli judiciare suportate de stat.

„Dispune condamnarea inculpatului Pănescu Lucian Constantin pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (…) la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 200 (douăsute) zile-amendă, suma corespunzătoare unei zile-amendă fiind de 10 (zece ) lei,faptă săvârşită faţă de persoana vătămată Pitropu Adrian. În temeiul art. 396 alin.2 Cod Procedură Penală ,dispune condamnarea inculpatului Pănescu Lucian Constantin pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (…) la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 180 (unasutaoptzeci) zile-amendă, suma corespunzătoare unei zile-amendă fiind de 10 (zece ) lei, faptă săvârşită faţă de persoana vătămată Scafeş Bogdan. (…) Contopeşte cele două pedepse aplicate aplicând pedeapsa cea mai grea de 2000 lei (200 zile-amendă x 10 lei ziua amendă)pentru fapta săvârşită faţă de persoana vătămată Pitropu Adrian ,pe care o sporeşte cu 1/3 din pedeapsa de 1800 lei,reprezentând 180 (unasutaoptzeci) zile-amendă, urmând ca inculpatul Pănescu Lucian Constantin să execute pedeapsa cu amenda penală în cuantum de 2540 lei,reprezentând 254 (douăsutecincizecişipatru) zile-amendă, suma corespunzătoare unei zile-amendă fiind de 10 (zece lei)“, se arată în hotărârea instanței de judecată. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată.

Scandalul a avut loc în urmă cu peste un an

Conflictul a avut loc la sfârșitul lunii februarie 2017. Lucian Pănescu este acuzat că ar fi agresat doi poliţişti în faţa clubului Caractere, din Târgu Jiu. Martorii susţin că Pănescu junior ar fi fost sub influența alcoolului și s-a opus şi încătușării. Unul dintre polițiștii agresați s-a ales cu un deget rupt. Până la urmă, Pănescu junior a fost încătuşat și dus la audieri.

În schimb, Lucian Pănescu susține că el a fost cel agresat de polițiști și a scos un certificat medico-legal prin care se arăta că a suferit anumite leziuni și are nevoie de îngrijiri medicale. Mai mult decât atât, a depus o plângere împotriva oamenilor legii.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*