Acasa / Eveniment / A preferat să se sinucidă decât să meargă la pușcărie! Bilet de adio răvășitor pentru familie: „Îmi pare bine că aţi scăpat de mine”

A preferat să se sinucidă decât să meargă la pușcărie! Bilet de adio răvășitor pentru familie: „Îmi pare bine că aţi scăpat de mine”

Florin Albişor, un tânăr de doar 30 de ani, a fost găsit fără viaţă în lacul Tismana. La începutul lunii decembrie, bărbatul fusese trimis în judecată pentru furt calificat. De frică să nu facă puşcărie, acesta a ales să îşi pună capăt zilelor, nu înainte de a-i lăsa un bilet mamei lui. Acesta o înştiinţase că îşi va lua viaţa. La două luni de la dispariţie, trupul bărbatului a fost găsit plutind în lacul Tismana. Oamenii legii au deschis acum un dosar penal pentru moarte suspectă.

Tânărul de 30 de ani a fost văzut ultima dată pe data de 7 decembrie. Acesta era cercetat pentru furt calificat. De frică să nu ajungă în spatele gratiilor, Florin Albişor s-a aruncat în lacul de acumulare din localitate. Pompierii gorjeni l-au căutat zile întregi, iar poliţiştii îl dăduseră în urmărire la nivel naţional. Înainte de a recurge la acest gest, bărbatul a lăsat un bilet mamei sale. „Dragii mei, îmi pare bine că aţi scăpat de mine, pentru că v-am făcut numai rele şi v-am făcut de râs. (…) Neluţu, fă un copil cu Liliana, să-i pui numele meu, Florin!”, scria tânărul în biletul de adio.

Găsit la două luni de la dispariţie

În vremea respectivă, anchetatorii au mers pe o altă variantă. Aceştia bănuiau că tânărul s-a făcut nevăzut pentru a se sustrage anchetei penale. Tânărul se temea că va ajunge la puşcărie, mai ales că era recidivist. Acesta este acuzat că ar fi comis un furt, dintr-un magazin sătesc. El ar fi trebuit să urmeze un tratament pentru problemele de sănătate pe care le avea, însă ar fi renunțat la pastile și ar fi început să consume alcool. La sfârşitul săptămânii, mai mulţi trecători au văzut cadavrul care plutea pe lac. Aceştia au cerut imediat ajutorul organelor abilitate.

,,La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Tismana precum și lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj. Cadavrul a fost adus de curenți la mal, fiind văzut de trecători care au alertat autoritățile. S-a intervenit pentru scoaterea cadavrului, constatându-se că este vorba despre un bărbat de 30 de ani din Tismana, dispărut în data de 7 decembrie 2017. Cazul a fost preluat de către IPJ Gorj pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a survenit decesul”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru moarte suspectă. Aceştia continuă cercetările pentru a stabili ce s-a întâmplat cu adevărat. Florin Albişor era beneficiar de ajutor social. Acesta fusese trimis în judecată pentru furt calificat, chiar în ziua dispariției. Dosarul se afla la Judecătoria Târgu-Jiu.

NADIA ALEXANDRESCU

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*