7.4 C
Târgu Jiu
joi, martie 4, 2021
Acasă Eveniment Primarii din lotul "Ydail", supăraţi pe administratorul firmei şi că au plecat...

Primarii din lotul „Ydail”, supăraţi pe administratorul firmei şi că au plecat cu duba Poliţiei acasă!

Judecătorii gorjeni au respins, miercuri noaptea, cererea procurorilor de arestare preventivă, a celor zece persoane din grupul “Ydail”. Cei 8 primari, administratorul firmei Ydail şi administratorul public de la Rovinari au fost puşi sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Prima contestaţie a şi fost înregistrată deja! Primarul localităţii Aninoasa, Ilie Petroi, a contestat măsura controlului judiciar. Acum, edilii sunt supăraţi pe situaţia creată de administratorul Doru Şandru care a ţinut evidenţa şpăgilor pe o agendă.

ydail-1

Norocul le-a surâs, miercuri seară, tuturor celor 10 reţinuţi în dosarul „Ydail”. Instanţa din Gorj a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a inculpaţilor din dosarul „Ydail”. Magistraţii gorjeni au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile începând cu data de 10.12.2015 până la data de 07.02.2016, inclusiv. Totodată, pe lângă faptul că cei 10 inculpaţi trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi şi la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi, instanţa a mai decis: „Să nu depăşească limita teritorială a judeţului Gorj pentru inculpaţii Bucurescu Sorin, Calotă Mihai, Grigorie Petre, Gruescu Ion, Mangu Adrian, Petroi Ilie, Podaru Constantin, Şandru Ştefan Doru şi Ţuilă Florinel, respectiv limita teritorială a judeţului Dolj pentru inculpata Ceană Ana, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar”.

Bucurescu: „Am repulsie faţă de dube!”

La ieşirea din sala de şedinţă unde judecătorii au decis măsura controlului judiciar, edilul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu, a declarat că are oroare de maşinile poliţiei, amintindu-i şi de reţinerea sa anterioară, cea de anul trecut. „Era normal şi firesc să fie aşa, control judiciar. Partea proastă este că şi acum o să merg acasă tot cu o dubă şi am o repulsie faţă de dube”, a spus Bucurescu.

ydail-3

Contestaţie

Şi primarul comunei Aninoasa a comentat decizia magistraţilor, considerând nefondat motivul pentru care procurorii au dispus reţinerea celor 10 persoane pentru 24 de ore. Ulterior, Ilie Petroi a contestat controlul judiciar. „Decizia judecătorului este una foarte bună. A procurorului este foarte proastă. S-a luat după o agendă cu nişte însemnări”, a declarat primarul comunei Aninoasa, Ilie Petroi.

Supărat pe Şandru

Chiar dacă a fost pus sub control judiciar, după reţinerea de 24 de ore, şi edilul din Cătunele s-a declarat nemulţumit, după experienţa trăită. „Un om ca Doru Şandru a reuşit să ne facă probleme. Nu am luat niciodată şpagă. Singurul lucru reiese din acea agendă, în rest nimic”, a spus Florinel Ţuilă, primarul de la Cătunele.

ydail-2

Mită

Edilii din Cătunele, Urdari, Aninoasa, Bărbătești, Plopșoru, Slivilești, Negomir și Melinești și administratorul public din Rovinari sunt acuzați că au primit mită de la reprezentantul grupului de firme Ydail, pentru acordarea de contracte de lucrări. Toţi edilii au infirmat acuzele care li se aduc. Din probatoriul anchetatorilor reiese că edilii au primit șpaga, în tranșe. Administratorul firmei Ydail, Ștefan Șandru, ținea evidența mitei, pe o agendă.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente