Pui de urs prins în laț într-o localitate aflată în apropiere de Târgu Jiu

0
1353

Un pui de urs a fost prins într-un laţ, astăzi, pe raza comunei Turcineşti, care se află în apropiere de municipiul Târgu Jiu.

Doi vânători care participau la o partidă au observat animalul și au alertat autoritățile. „Polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești Jiu au fost sesizați de către doi bărbați, membrii vânători ai A.J.V.P.S. Gorj, autorizați pentru a deține, purta, folosi arme și muniții de vânătoare, care au participat la o partidă de vânătoare organizată pe Fondul Cinegetic Turcinești, cu privire la faptul că în timpul desfășurării  partidei de vânătoare, au auzit zgomotele specifice unui urs, ocazie cu care s-au apropiat de zona respectivă și au observat un urs înfășurat de un arbore cu un cablu.

S-a constituit echipa operativă  din polițiști din cadrul Biroului Arme ,Explozivi și Substanțe Periculoase, Poliției Orașului Bumbești Jiu, Biroul pentru Protecția Animalelor, care împreună cu reprezentanții ai  IJJ Gorj, Garda de Mediu, Fondului Cinegetic, autorităților locale și medic veterinar din cadrul Direcției Sanitar Veterinare Gorj, s-au deplasat la fața locului, procedându-se la tranchilizarea ursului.

Animalul a fost preluat de reprezentanții Fondului Cinegetic și relocat in zona de munte în mediul natural. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here