Vin sărbătorile, vin şi controale de la Direcţia Sanitar-Veterinară!

0
17

Cum sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj au demarat controalele la agenţii economici cu produse alimentare. Reprezentanţii DSVSA le-au pus în vedere comercianţilor să îşi igienizeze spaţiile de depozitare şi vânzare. Comercianţii au primit chiar şi un termen pentru a se pune în legalitate, chiar dacă ei îşi desfăşoară activitatea pe parcursul întregului an şi nu doar de sărbători.

meso

Vin sărbătorile, vin şi controalele! Controalele ce tocmai au fost demarate de reprezentanţii DSVSA la comercianţii de produse alimentare din Gorj au scos la iveală o serie de nereguli, dar care nu s-au soldat cu amenzi ci cu termene de intrare în legalitate. “Am găsit nereguli la Piaţa Mare, de exemplu depozitarea mărfii la cei care comercializează peşte, le-am dat un termen până astăzi. Având în vedere că a fost o perioadă în care s-a consumat peştele, termenul a fost până astăzi (n.r. ieri) pentru ca marfa să fie comercializată în interiorul magazinului care este autorizat, nu în stradă”, a declarat directorul DSVSA Gorj, Nicolae Călescu.

Igiena, o problemă

Nici în hala de carne lucrurile nu stau prea bine. Inspectorii DSV Gorj au constatat că activitatea de comerţ cu carne proaspătă se face în condiţiile unei igiene precare. În aceste situaţii, reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare din Gorj le-au dat termen să îşi igienizeze spaţiile de desfacere pănâ la 1 decembrie. Totodată, conducerea DSV Gorj crede că procesul de tranşare a cărnii din hala Pieţei Centrale s-ar face vinovat de condiţiile insalubre. „În hală, în ceea ce priveşte igiena, le-am dat un termen ca, până la 1 decembrie, să îşi facă curăţenie. Săptămâna trecută am chemat la sediul DSV toţi cei 4 reprezentanţi din hală. Le-am propus o variantă să desfiinţăm carmangeria şi aparatura pentru că nereguli sunt datorită acestei acţiuni care se face acolo. Am găsit ceva nereguli la sectorul de brânzeturi din Piaţa Centrală. Am stat de vorbă cu reprezentanţii DSC- ului. Au de remediat unele instalaţii, chiuvete, apă caldă, dar instalatorii lucrează şi am promisiunea că în câteva zile se va rezolva”, a mai spus Călescu. În ultima săptămână, în atenţia inspectorilor sanitari s-au aflat comercianţii de produse de post, dar şi cei care comercializează peşte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here