Şefii CEO au scăpat de măsura controlului judiciar

0
76

Laurenţiu Ciobotărică, fostul manager al CEO, dar şi Daniel Antonie şi Dorina Jianu au scăpat de controlul judiciar. Magistraţii Tribunalului Gorj au decis ieri să revoce măsura controlului judiciar în cazul celor trei directori din CE Oltenia, însă sentinţa nu este definitivă. Aceasta poate fi contestată în termen de 48 de ore de procurori, iar hotărârea finală va fi dată de Curtea de Apel Craiova.

ciobotarica

daniel-antonieIeri a fost primul termen în procesul directorilor de la Complexul Energetic Oltenia. Prezent la proces, Laurenţiu Ciobotărică nu a dorit să facă niciun fel de declaraţie, iar directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, le-a spus jurnaliştilor că este nevinovat. Fostul manager al CEO, Laurenţiu Ciobotărică, în prezent director financiar, şi Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere, au fost trimişi în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, iar Dorina Jianu, fost director Legislaţie şi Guvernanţă Corporativă, pentru complicitate la abuz în serviciu. Judecătorii Tribunalului Gorj au decis să revoce măsura preventivă a controlului judiciar faţă de cei trei directori inculpaţi. „Constată ca fiind temeinică şi legală măsura controlului judiciar luată până în prezent faţă de inc. Ciobotărică Ion Laurenţiu, Jianu Dorina, Antonie Daniel. Revocă măsura controlului judiciar cu privire la inculpaţii trimişi în judecată prin Rechizitoriul 154/P/2016 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Craiova. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă. Pronunţată în camera de consiliu la Tribunalul Gorj, azi 13.06.2016”, au hotărât magistraţii.

dorina-jianuConform rechizitoriului, la data de 22 decembrie 2015, Laurenţiu Ciobotărică, în calitate de preşedinte al Directoratului SC CEO SA, şi Daniel Antonie, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA, au aprobat şi acordat în mod nelegal lui Aurel Medinţu, directorul din perioada respectivă a Diviziei Energetice, o compensaţie financiară constând în cinci remuneraţii fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiaşi Directorat, respectiv 128.100 lei. Cei doi directori au beneficiat de sprijinul Dorinei Jianu, director al Direcției Juridice și Guvernanță Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora, susţin procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here