Subvenții APIA, obținute ilegal cu ajutorul primăriței din Stoina

0
26

Procurorii Direcției Naționale Anti¬corup¬ție – Serviciul Teritorial Craiova- au dispus trimiterea în judecată a primarului din comuna gorjeană Stoina, Ioana Bușe, dar și a altor trei inculpați: Ion Gorun, inspector în cadrul primăriei Stoina, Sorin Pîrvan și Iulia Pîrvan, administratori ai SC Patrick Florian SRL.

Ioana Buşe, primar comuna Stoina

Primarul comunei Stoina, Ioana Bușe, un inspector din cadrul aceleiași primării, dar și doi administratori ai unei firme au fost trimiși în judecată de DNA, ei fiind acuzați de comiterea mai multor infracțiuni, cum ar fi folosirea de documente false pentru obținerea de fonduri de la APIA Gorj, înșelăciune, instigare la fals intelectul, fals în înscrisuri sub semnătură privată ori complicitate la aceste infracțiuni. În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reținut că: „în perioada 2012-2013, inculpații Pîrvan Sorin, în calitate de administrator și ulterior asociat unic al SC Patrick Florian SRL, și Pîrvan Iulia, în calitate de administrator al aceleiași firme, au depus la dosarele aferente anilor 2012 și 2013 mai multe acte și declarații false, prin care au obținut subvenții de la APIA – Centrul Județean Gorj”.

De asemenea, anchetatorii au stabilit că, pentru a putea obține banii de la APIA, inculpații Iulia și Sorin Pîrvan au falsificat 26 de contracte de arendă, menționând în acestea suprafețe de teren mai mari decât cele arendate efectiv. Același Sorin Pîrvan este acuzat că i-a determinat pe inculpații Ioana Bușe și Ion Gorun, acesta din urmă fiind inspector cu atribuții privind registrul agricol în cadrul Primăriei Stoina, să întocmească și să semneze în fals adeverințele campaniilor 2012 și 2013. În aceste documente se atestau suprafețe mai mari de teren agricol deținut în arendă de către SC Patrick Florian SRL pe raza comunei Stoina. În total, Iulia și Sorin Pîrvan au obținut de la APIA – Centrul Județean Gorj, suma de peste 107.000 de lei. Pe 1 iulie 2015, SC Patrick Florian SRL a fost radiată, în urma unei hotărâri a Tribunalului Dolj. Anchetatorii mai spun că APIA s-a constituit parte civilă în acest dosar penal cu suma de peste 107.000 de lei. Procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpaților Ioana Bușe și Ion Gorun până la concurența sumei de 107.000 de lei, iar dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Dolj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here