Tragedie în comuna Câlnic. Un bărbat a ars de viu în propria casă

0
78

Misiune grea pentru pompierii gorjeni. Aceştia au fost solicitaţi să intervină, duminică dimineaţa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la ocasă din comuna Câlnic. Până să ajungă echipele de intervenţie la faţa locului, proprietarul, un bărbat de 59 de ani, a decedat în chinuri groaznice. Poliţiştii gorjeni cercetează acest caz într-un dosar penal de moarte suspectă.

Greşeală fatală a unui bărbat de 59 de ani din satul Pinoasa, comuna Câlnic. Acesta şi-a pierdut viaţa duminică dimineaţa după ce casa în care locuia a fost mistuită de flăcări, din cauza unei sobe lăsată nesupravegheată. Bărbatul s-a trezit la primele ore ale dimineţii, a aprins focul, după care s-a aşezat în pat pentru a se odihni. Câteva ore mai târziu, focul din sobă, lăsat nesuravegheat, avea să îi vină de hac bărbatului. Vecinii care au văzut flăcările înălţându-se au sunat de urgenţă la 112. Pompierii ajunşi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat. Trupul acestuia era deja carbonizat.

,,Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj a fost solicitat să intervină la un incendiu izbucnit la o casă de locuit în comuna Câlnic, sat Pinoasa. Informaţiile primite pe numărul de urgenţă 112 semnalau faptul că în interiorul clădirii se afla şi o persoană. La faţa locului s-au depasat două echipaje de stingere şi un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Jiu. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent la una din încăperile clădirii. S-a intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului concomitent cu operaţiunea de căutare a persoanei. Din păcate persoana de sex masculin în vârstă de 59 de ani a fost găsită decedată. Au ars bunuri aflate în încăpere. Cauza probabilă a incendiului este efectul termic- un mijloc de încălzit lăsat nesupravegheat”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Conform apropiaţilor, bărbatul locuia singur. Acesta nu avea un loc de muncă stabil, îşi câştiga existenţa lucrând cu ziua la diverse persoane din comună. Rudele acestuia se pregătesc acum de înmormântare. Poliţiştii au demarat deja o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea incendiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here