Acasa / Eveniment / Un bărbat din Turcineşti, găsit mort în fântâna din curtea casei

Un bărbat din Turcineşti, găsit mort în fântâna din curtea casei

Un bărbat de 59 de ani, din comuna Turcineşti a avut parte de o moarte mai puţin obişnuită. Omul a vrut să scoată o găleată cu apă şi a căzut în fântână. A fost scos câteva ore mai târziu de pompierii militari, iar manevrele de resuscitare au fost în zadar.

La faţa locului au ajuns pompieri, dar şi o ambulanţă. După câteva ore de încercări, pompierii au reuşit să scoată la suprafaţă trupul bărbatului. Sora victimei spune că cel mai probabil, fratele ei şi-a pus capăt zilelor, de supărare: „Era foarte supărat că a avut nişte oameni la casă să-i facă scocurile şi i-au cerut foarte mulţi bani. Probabil că de-aia s-a dus şi s-a aruncat în fântână, că era tare necăjit din cauza acelor oameni”, a povestit sora bărbatului, găsit mort în fântână. După aproape o oră de încercări, pompierii au reuşit să-l aducă la suprafaţă cu greu pe bărbatul căzut în fântână cu capul în jos. Imediat ce l-au scos din fântână, pompierii militari au acordat primul ajutor bărbatului, până la sosirea ambulanţei. „Intervenţia a fost una destul de dificilă, pentru că fântâna nu este largă, ci mai îngustă şi cu greu s-a reuşit scoaterea omului. I-am făcut resuscitare până la sosirea ambulanţei”, a spus Stelian Bălaşa, unul dintre pompierii aflaţi la faţa locului. Nici medicii de pe ambulanţă nu au reuşit să facă nimic în faţa morţii. În ciuda manevrelor de resuscitare, care au durat 45 de minute, bărbatul nu a mai putut fi readus la viaţă.

Varianta sinuciderii, spulberată de ancheta Poliţiei

Deşi se vehicula ideea că omul şi-ar fi pus capăt zilelor, vecinii nu cred în varianta suicidului. „Nu cred că a vrut să se omoare. Omul o fi alunecat cumva, când a vrut să scoată apă din fântână şi a căzut. Cel mai sigur asta s-a întâmplat, că nu-l văd să aibă vreun motiv să se omoare şi în felul acesta”, spunea un vecin apropiat al familiei bărbatului de 59 de ani. Gheorghe Ciobescu a lucrat mult timp la CE Rovinari, la Secţia Cazane, fiind cunoscut în sat ca un om de treabă şi muncitor. Despre vreo clipă de rătăcire, oamenii spun că nu se poate pune problema. Pe varianta unui tragic accident merg şi poliţiştii, care au deschis o anchetă, încă de la faţa locului. „Din primele verificări se pare că bărbatul s-a dezechilibrat şi a căzut în fântână, însă cauza exactă a decesului o vor spune medicii legişti”, a completat Daniel Ionuţ Tică, purtător de cuvânt Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Trupul bărbatului a fost transportat la Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*