Un gorjean din Jupânești, MORT în urma accidentului feroviar din Hunedoara! A știut că urmează să se întâmple TRAGEDIA

0
32

accd tren 1Va fi ținut minte ca un EROU! Avea 66 de ani, lucrase o viață în cadrul CFR, ca mecanic de locomotivă și acum era angajatul unui operator privat. Din păcate, mecanicul din comuna Jupânești a decedat sâmbătă, în urma unui teribil accident feroviar care a avut loc în județul Hunedoara. Înainte de a deraia, cei doi mecanici au cerut cale liberă prin stație, căci trenul avea probleme la sistemul de frânare. Cei doi mecanici și-au dat viața ca să salveze garnitura trenului.

accd-tren-3Doi mecanici de locomotivă au murit, sâmbătă după-amiază, în zona Merişor, în apropiere de Valea Jiului, după ce mai multe vagoane ale unui tren de marfă au deraiat. Mecanicii ar fi cerut cale liberă prin staţie după ce au constatat că ar avea probleme la sistemul de frânare. Informația a fost făcută publică de şeful ITM Hunedoara, Adrian Bozdog. „Ipoteza problemelor la sistemul de frânare este una dintre cauzele tragediei în care doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa. Am înţeles la faţa locului că mecanicii au cerut prin staţia pe care o aveau în dotare celor de la Merişor să le asigure cale liberă până la Baru, fiindcă au probleme la sistemul de frânare”, a declarat Bozdog. Potrivit acestuia, tronsonul unde a avut loc accidentul este unul periculos, cu curbe şi coborâri. Ancheta finală în cazul accidentului feroviar în urma căruia două persoane au murit va fi făcută de o comisie a Ministerului Transporturilor.

Tată a trei fete

accd-tren-5Pe nea Sandu îl știa multă lume din Jupânești, acum plângând trecerea sa în neființă. Avea 66 de ani și se pensionase după o viață lucrată ca mecanic de locomotivă la CFR. Se angajase de ceva vreme la un operator privat. Nimeni nu s-ar fi gândit că sâmbătă urma să fie ultima ZI din viața sa. Localnicii îl descriu ca pe un om bun, săritor, dispus să ajute chiar dacă nu i se cerea. Era tatăl a trei fete, adulte, fiecare cu familia sa, care îl vor plânge mereu. „Nea sandu era un om extraordinar de bun. Avea trei fete, era din satul Jupânești. O viață a lucrat la CFR. Iubea trenurile și meseria pe care o știa foarte bine. Nu îmi imaginam vreodată că va sfârși așa. Păcat”, a spus un localnic. Celălalt mecanic avea 51 de ani și era din județul Mehedinți.

Și-au dat viața ca să salveze garnitura

accd-tren-2Un alt mecanic a declarat, pentru MEDIAFAX, că cererea căii libere reprezintă o cale excepţională de comunicare în sistem, folosită atunci când mecanicii de locomotivă îşi dau seama că nu mai au nicio soluţie. Mecanicul care cere cale liberă încearcă să se asigure că linia pe care circulă este liberă, respectiv că pe aceasta nu se află altre trenuri. Potrivit mecanicului Adrian Andrei, fapta celor doi bărbaţi care au murit după ce vagoanele trenului de marfă au deraiat poate fi considerată „eroică”, deoarece ei ar fi putut să sară din locomotivă şi ar fi scăpat cu viaţă, însă au preferat să salveze garnitura.

Au încercat să ia legătura cu ei

accd-tren-4Surse din rândul anchetatorilor au declarat că după ce mecanicii trenului au cerut cale liberă, reprezentanţii staţiei de la Merişor au încercat să îi contacteze de două ori, însă nu au mai răspuns, ceea ce înseamnă că accidentul se produsese. Tragedia a avut loc în apropiere de Valea Jiului, judeţul Hunedoara. Purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că accidentul feroviar s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare. La rândul său, purtătorul de cuvânt ISU Hunedoara, Anemona Doda, declara că trenul era al unui operator privat de marfă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here