Zeci de capre moarte din cauza stației de epurare

0
27

epurare-lelesti1Un fermier din comuna Lelești acuză autoritățile locale de faptul că stația de epurare a apelor menajere nu funcționează corespunzător. Din această cauză, susține Silviu Popeangă, i-au murit peste 20 de capre. „Apa care iese pe supraplin nu este supusă procesului de epurare. Am avut o stână de caprine în aval de stația de epurare, iar acum doi ani mi-au murit peste 20 de capete. Am trimis la București la analize și a ieșit diagnostiocul de coccidioza și mi s-a spus că au băut apă infestată. Mi-am dat seama că e vorba de stația de epurare, pentru că știam că nu funcționează. Era plin de păpuriș, dar acum s-a curățat. De zece ani de zile nu a funcționat corespunzător stația de epurare. Am făcut mereu sesizări, dar nu s-a luat vreo măsură. Se dau autorizații și avize false. Am vândut caprinele și din cauza Primăriei Lelești”, a spus Silviu Popeangă.

Amendă de 30.000 de lei

lelesti-epurareLaurențiu Turcilă, primarul comunei Lelești, a spus că toate problemele au fost remediate: „Am avut o sesizare în timpul campaniei electorale de anul trecut. Am avut un control din partea organelor abilitate și au fost dispuse unele măsuri în privința reglementării funcționării stației. Societatea care funcționează pe lângă Consiliul Local s-a ocupat cu remedierea acestor defecțiuni și a întocmit documentațiile pentru autorizările de funcționare a stațiilor și în momentul de față totul funcționează normal”. Societatea care administrează stația de epurare a fost amendată cu 30.000 de lei.

S-au luat probe de apă

lelesti-statieGheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj, a precizat că verificările sunt în curs de efectuare și că au fost prelevate probe de apă: „Cei de la Apele Române au preluat mai multe probe de apă în cursul săptămânii trecute și au făcut un control. S-a constat că stațiile funcționează. În prezent, comisarii de la Garda de Mediu fac un nou control împreună cu reprezentanții de la Apele Române se fac din nou cercetări. Urmează să vedem rezultatele analizelor și cum funcționează stațiile de epurare, pentru că trebuie să atingă anumiți parametrii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here