8.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, februarie 27, 2021
Acasă Eveniment Zeci de turiști, accidentați la Rânca

Zeci de turiști, accidentați la Rânca

- Advertisement -

Minivacanța de sărbători s-a terminat rău pentru zeci de turiști aflați în stațiunea Rânca, de Crăciun. Salvamontiștii montani au fost solicitați să intervină în 15 cazuri. Cei mai mulți turiști, respectiv șapte, s-au accidentat la schi, iar unul dintre aceștia s-a ales cu o fractură gravă, fiind transportat la spital. Totodată, s-a intervenit în cazul unui turist care a făcut stop cardio-respirator în timp ce se afla în cabană la Rânca. La munte, în aceste zile de Crăciun, au urcat aproximativ 5.000 de turiști.

Cabanele au fost pline, iar stratul de zăpadă pe cele cinci pârtii puse în funcțiune măsoară între 50 și 60 de centimetri. „Totul este ocupat, cabanierii nu mai au locuri în această perioadă și așa se anunță să fie și de Revelion. Sunt puse în funcțiune cele cinci pârtii, se pot închiria echipamente și se poate schia foarte bine pentru că zăpada pe pârtie măsoară între 50 și 60 de centimetri. Din păcate, am avut și incidente pe pârtie, s-a intervenit în 15 cazuri, unul a fost mai grav. Este vorba de un tânăr care s-a ales cu o fractură serioasă și a fost transportat la spital cu ambulanța. Foarte mulți turiști au ales să plece la spital cu propriile mașini pentru că au avut ușoare entorse”, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public de Salvamont Gorj.

De Revelion, în stațiunea Rânca, sunt așteptați aproximativ 6.000 de turiști. Vor fi deschise toate pârtiile, iar la trecerea dintre ani, turiștii sunt asteptați să ciocnească un pahar de șampanie.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente