3.9 C
Târgu Jiu
marți, ianuarie 31, 2023
AcasăExterneCe s-ar întâmpla dacă Republica Moldova cade în mâinile rușilor, în urma...

Ce s-ar întâmpla dacă Republica Moldova cade în mâinile rușilor, în urma șantajului energetic

Chișinău, Republica Moldova FOTO: Unica.md

Penele de curent din Republica Moldova înregistrate în ultimele zile, dar și tensiunile politice interne ar trebui să fie semnale de alarmă pentru tot Occidentul în ceea ce privește continuarea agresiunii ruse în interiorul Europei, anunță ziare.com.

Deși România chiar ajută cu energie electrică Republica Moldova, singură, țara noastră nu va putea rezolva întreaga problemă energetică a acestei țări.

Cristian Diaconescu, profesor de Drept internațional, fost ministru de Externe și expertul în Politică externă Cristian Pîrvulescu, au explicat pentru Ziare.com cât de complicată este situația din Republica Moldova și care este de fapt strategia lui Putin în toată această conjunctură.

Cristian Diaconescu: ”Situația din Republica Moldova este identică cu cea din Ucraina

Fostul ministru de Externe al României, Cristian Diaconescu, este de părere că problema energetică a Republicii Moldova nu mai este doar a ei și a României, ci una a întregii Europe. Pentru că acest lucru ține de fapt de securitatea la frontierele UE și NATO.

Republica Moldova este un pariu important pentru că este în spatele frontului. Ori, prin șantajul energetic și prin distrugerea guvernului pro-occidental de la Chișinău, Vladimir Putin vrea să înconjoare Ucraina, vrea să promoveze un guvern pro-rus la Chișinău, vrea s-o înlăture pe Maia Sandu, vrea să provoace mișcări de stradă. Agitatorii pro-ruși, inclusiv ofițerii de la FSB au fost trimiși acolo, unii dintre ei au fost arestați de către forțele de securitate moldovene”, a spus Pîrvulescu, potrivit ziare.com.

 

Export record de energie electrică! CEO, codaș

0
România a înregistrat un export record de energie electrică, însă Complexul Energetic Oltenia este codaș...

Distribuţie Oltenia anunţă modificări ale programului de întrerupere a furnizării energiei electrice din data de 25.01.2023 și 26.01.2023

0
Distribuţie Oltenia anunţă modificări ale programului de întrerupere a furnizării energiei electrice din data de...

Distribuţie Oltenia anunţă modificări ale programului de întrerupere a furnizării energiei electrice din data de 25.01.2023

0
Distribuţie Oltenia anunţă modificări ale programului de întrerupere a furnizării energiei electrice din data de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!