11.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 23, 2020
Acasă Headlines A împlinit 101 ani chiar în ziua de Paşte. Este una dintre...

A împlinit 101 ani chiar în ziua de Paşte. Este una dintre cele mai vârstnice persoane din Gorj

Ariana Găvan, din satul Dobriţa a împlinit, în ziua de Paşte, vârsta de 101 ani. Aceasta se simte bine şi nu are mari probleme de sănătate, în afară de faptul că se deplasează cu dificultate.

Ariana a fost botezată către Gheorghe Tătărăscu, fost prim-ministru al României, şi a jucat în horă cu regele Mihai. Unchiul său a fost un deputatul liberal, Nicolae Mischie, prieten cu Tătărăscu. La reşedinţa familiei Tătărăscu din Poiana, de lângă Rovinari, erau organizate petreceri câmpeneşti, iar Ariana era invitată. La o petrecere la venit chiar regele Mihai I, iar gorjeanca îşi aminteşte cu plăcere că a jucat cu Majestate Sa în horă. „Era foarte frumos şi toate fetele îl plăceau. Avea un comportament distins“, îşi aminteşte Ariana.

A ajutat multe mămici să nască

Ariana a urmat şcoala profesională, după care s-a căsătorit şi s-a mutat împreună cu soţul la Timişoara, care a lucrat ca adminstrator la Spitalul Militar.

Femeia a lucrat ca asistent medical la Spitalul din Timişoara, la Obstetrică-Ginecologie. A fost mâna dreaptă a cunoscutului medic Dumitru Popescu şi a adus pe lume nenumăraţi copii. Ea este o istorie vie. „Nu pot să îmi amintesc la câte naşteri am participat. Dacă am lucrat aproape 25 de ani, vă puteţi închipui. Aveam medici şi profesori buni. Parcă eram o familie acolo. Am lucrat cu domnul profesor Dumitru Popescu. Mi-a trimis şi o scrisoare înainte de a muri. Am plâns. Nouă ne spunea surori. Mi-a spus că am fost sora lui adevărată, pentru că l-am ajutat mult“, a relatat Ariana Găvan.

„Nu am fost nervoasă“

Femeia este pensionată din anul 1974.

După ce s-a pensionat, Ariana s-a mutat la Târgu Jiu, iar de mai mulţi ani a preferat să se stabilească în satul Dobriţa. Ea are două fiice, trei nepoţi şi doi strănepoţi.

„Secretul vieţii lungi cred că este că nu am fost nervoasă. Am lucrat liniştită şi mi-am văzut de casă şi de familie. Am păstrat un echilibru în familia mea. Dacă vrei să treci peste hopuri, nu trebuie să bagi în seamă totul. Îmi doresc ca toată lumea să trăiască bine, aşa cum am trăit şi eu“, menţiona Ariana într-un interviu acordat la împlinire a 100 de ani de viaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

A pierdut lupta cu boala. Tânără mămică, operată de cancer, s-a stins

Ana Maria Vîrjan, o tânără mămică a unei fetițe de numai 6 ani s-a stins din viață la numai 36 de ani. Aceasta a...

Gore Popescu: „Este posibil ca şi alţi jucători în afara celor cinci să plece de la noi”

Restructurări masive la Energia. Antrenorul Vasile Stângă a părăsit banca târgujienilor, iar la câteva zile după un contingent de cinci jucători au fost trecuţi...

„Avem nevoie mare de puncte” – Tot Grig: „Sunt un fericit că am putut vedea un meci fantastic ca Barca-Real”

Antrenorul pandurilor, Petre Grigoraş se gândeşte la ultimele două meciuri din acest an 2010. Tehnicianul plănuieşte să facă cât mai multe rezultate pozitive şi...

Weber: Pătrășcoiu va explica public care sunt considerentele profesionale sau de altă natură pentru decizia numirii lui Călinoiu.

Dacă îmi cerea cineva o parere, consider că trebuia promovată o persoană tânără,dinamică și cu cunostinte în domeniu. Reporter: Ce părere aveți despre angajarea domnului...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini