spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesAglomerație în spitale! „Nu mai avem locuri la ATI”

    Aglomerație în spitale! „Nu mai avem locuri la ATI”

    Spitalele din județul Gorj încep să se aglomereze, din nou. Din păcate vești proaste vizează sectorul de la ATI unde locurile sunt ocupate aproape în totalitate. Pe lista celor tratați de coronavirus se numără mai multe cadre medicale, unele în stare gravă.

    În toate cele trei locații ale Spitalului Județean de Urgențe din Târgu Jiu sunt internați pacienți cu coronavirus. Unii dintre ei chiar medici. Din cele 126 de paturi disponibile pentru COVID 19, 116 sunt ocupate. “În momentul de față, în ceea ce privește pacienții internați pe secția de Boli Infecțioase, avem 47 de pacienți confirmați, dintr-un număr total de 74 de paturi disponibile, cu 12 pacienți pe terapie intensivă. La locația din strada Tudor Vladimirescu avem 10 pacienți suspecți și 2 pe Terapie Intensivă, iar la locația de pe strada Progresului avem 20 de pacienți suspecți și 5 pacienți pe Terapie Intensivă. În ceea ce privește situația personalului Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu infectat cu noul Coronavirus, avem 20 de angajați pozitivi, dintre care 7 medici, 9 asistenți, 2 infirmiere, un îngrijitor de curățenie și un personal TESA. Din aceștia, 4 sunt în continuare internați, restul fiind în izolare la domiciliu”, a transmis purtătorul cuvânt al Spitalului Județean de Urgențe din Târgu Jiu, Alexandru Nițu.

    Locuri zero pe ATI

    În spitalul din Târgu Cărbunești nu mai există paturi la ATI. “În prezent, numărul pacienților nu este mare la noi, sunt 66. Partea mai puțin complicată este că toate paturile de la ATI sunt ocupate. Pacienții au o evoluție medie câteva zile, iar după aceea starea lor devine critică. Administrăm toate medicamentele conform protocoalelor care există la noi în țară și în alte țări din Europa. Sperăm să avem succes în acest fel. Din păcate, avem și persoane mai tinere și nu vreau ca situația să scape de sub control. Eu am spus că odată cu deschiderea spitalului de la Dobrița, care ia pacienții asimptomatici sau pacienții cu simptomatologie minoră, este un lucru benefic pentru celelalte spitale, adică în special pentru noi, deoarece nu mai avem o aglomerație de pacienți. La noi, în ultimul timp, au venit numai pacienții cu probleme medicale medii și critice, plus pacienții pentru specialitățile chirurgicale, precum ortopedie, chirurgie, ginecologie, dar și pacienții din județele limitrofe, în special pe ortopedie și chirurgie, nu mai vorbesc de ATI”, a transmis Constantin Târziu.

    Oboseală

    Managerul unității din Târgu Cărbunești susține că, în ciuda valului de infectări, are în plan să refacă circuitele. Constantin Târziu spera ca unitatea pe care o conduce să nu mai fie doar un spital suport covid. “Mi-a frică să mă gândesc la scenariul roșu, pentru că văd ce se întâmplă la noi în țară, ce se întâmplă și în Europa. Franța a ajuns la 50 și ceva de mii de cazuri pe zi. Dacă e să comparăm populația noastră cu a Franței, ne gândim că și la noi numărul de cazuri va crește, ceea ce nu îmi doresc. Sper să înțelegem toți și să respectăm aceste măsuri, care, de fapt, sunt simple, dar se pare că nu le respectăm întrutotul. O singură secție nu am putut să o remediem după această perioadă de pandemie, secția Chirurgie, pentru că a avut pacienți mulți întotdeauna. Sperăm ca zilele următoare, dacă numărul pacienților va scădea puțin o zi sau două, vom face și Chirurgia. De asemenea, vreau să fac neapărat și secția ATI, dar pentru ea ne trebuie o și o noapte, adică 24 de ore, pentru a dezinfecta absolut tot. Nu știu dacă o să fim tot spital COVID și anul viitor, dar cam toată lumea e la capătul puterilor. Starea a atins o limită de maximă oboseală”, a mai declarant managerul Spitalului din Târgu Cărbunești.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: