Acasa / Actualitate / Anchetă la cele mai importante firme de servicii funerare. „Protopopul Câmpeanu dorește eliminarea noastră de pe piață“

Anchetă la cele mai importante firme de servicii funerare. „Protopopul Câmpeanu dorește eliminarea noastră de pe piață“

Cele mai importante societăți de servicii funerare din județul Gorj sunt vizate de o anchetă penală pentru acuzația de evaziune fiscală. Cercetările sunt desfășurate de către poliţişti de investigare a criminalităţii economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Ieri dimineață au fost efectuate 24 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Gorj şi Vâlcea la societăţi care oferă servicii funerare. Acţiunile s-au desfăşurat la sediile sociale, punctele de lucru ale unor societăţi comerciale cu obiect de activitate prestarea de activităţi funerare, precum şi la imobilele deţinute de reprezentanţii legali ai acestora.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, existând suspiciunea că nu au fost înregistrate, în tot sau în parte, veniturile obţinute din prestarea de activităţi funerare, în perioada 2015-2018“, a precizat Corina Scurtu, purtător de cuvânt al Poliţiei Gorj.

„Preoții parcă sunt pe post de anchetatori“

Claudiu Făsui, patronul societății Eden din Târgu Jiu, este unul dintre oamenii de afaceri vizat de anchetă. Acesta a făcut o serie de acuzații la adresa protopopului Ionel Câmpeanu cu care se află în conflict, în presa locală și națională fiind publicate în urmă cu câteva săptămâni mai multe articole. Claudiu Făsui spune că este o răzbunare și că se dorește eliminarea de pe piață a concurenței pentru societatea Mitropoliei Olteniei, Arhi San Lazarus, care oferă servicii funerare, mai ales că cel care ar fi făcut plângerile este reprezentantul firmei: „Este o răzbunare a protopopului Câmpeanu, mai ales după acuzațiile pe care le-am formulat în presă împotriva dumnealui. Am trei-patru firme, iar una dintre ele este în Vâlcea, acolo unde desfășor activități funerare. Au fost făcute percheziții la sediul firmelor, acasă și chiar la locuințelor unor persoane cu care lucrez. A fost deschis un dosar la poliție în urmă cu mai mult timp. Am fost anunțat că nu s-a constatat nimic. Nu știu de ce nu s-au făcut atunci perchezițiile și abia acum. Este clar că în urma articolelor care au apărut despre protopopul Câmpeanu și firma Mitropoliei Olteniei. Din câte am înțeles, o anchetă se face la societatea Rem Funerare. În schimb, firma de servicii funerare a Mitropoliei Olteniei nu este verificată. Se dorește eliminarea de pe piață a concurenței. Am primit anumite mesaje că au fost depuse plângeri la toate instituțiile de control, că nu se lasă până nu ne scoate de pe piață. Plângerile au fost făcute de către o persoană de la societatea Mitropoliei, Arhi San Lazarus. Anchetatorii susțin că nu am înregistrat toate veniturile. Firma a început să crească din anul 2015. Este verificată activitatea din 2015-2018. Au ridicat de la sediu amenzi de rovinietă, facturile și foile de parcurs“.

Claudiu Făsui spune că preoții au fost trimiși de către protopopul Câmpeanu să se intereseze de înmormântările făcute de Eden și le-a transmis un mesaj în acest sens în care le-a spus că rezultatele vor ajunge la poliție: „Preoții au fost trimiși de protopopul Câmpeanu să întrebe familiile care au făcut înmormântări cu firma noastră să întrebe dacă au primit facturi sau bonuri. Preoții parcă sunt pe post de anchetatori“.

3 comentarii

 1. Campeanu protopopul e un. Smecher. Vrea ca sa nu mai fie nicio firma in tg. Jiu. E clar ca el e cel. Care a mers la politie ca sa fie controlate celelalte firme. Dar firma lui Lazarus. Care are niste angajati incompetenti. Care nu stiu pe ce lume se. Afla atunci cand merg la o inmormantare. Habar nu au ce sa faca. Inaltul Irineu ar trebui sa il. Schimbe pe acest protopop. In tg. Jiu a tras in jos Biserica Campeanu.

  • Ce sa-i cereti lui Ionut ? E nescolit. Nu e prea departe de Merei, protejatul lui. Ionut nici macar nu stie sa scrie.
   CREDETI?
   Luati-i o dictare la parcehet. O merita. incercati !
   Presa? Dati-i o dictare, ca la scoala ! Sa se stie. Publicati rezultatul dictarii !
   Cine este Ionut? Un Cimpeanu? Ok. Sa stim !
   Se zice ca mai bine e sa ai un destept cind esti in pierdere, decat sa ai un prost la castig?
   O fi adevarat?
   Subscriu.
   Daca 10-20 de firme functgioneaza si sunt in domeniu, iar tu esti a 11-21-a firma, cu ce te deranjeaza celelalte?
   Impune-te, in mod corect! Castiga teren, pas cu pas. Asa se face. Nu ca tine !!!
   Daca nu ai cu ce, macar taci!
   Va faceti de ris ! Lansati o mare idiotenie !

 2. Întreaga familie Câmpeanu este o familie de hoti! Oare el factureaza tot peștele?! Oare mătușa lui Olga factureaza toate florile?! Oare fratele lui factureaza tot la patiserie?! Clar ca nu!!!
  DSP nu vede ce mizerie au acolo ?
  Toată lumea stie ca acest CÂMPEANU ESTE UN SECURIST.Sa nu uitam cum își tratează soția.
  Dacă nu o sa ma fie protopop o sa-l scuipe preoții pe strada…si nu numai ei!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*