Acasa / Headlines / Autoritățile, puse pe jar de o studentă răcită!

Autoritățile, puse pe jar de o studentă răcită!

 

Răspândirea coronavirsului pune în alertă autoritățile din Gorj. Deja au fost stabilite primele spații ce vor fi folosite în caz de carantină. Ieri, o primă alertă a testat reacția autorităților județene, o studentă a Universității Constantin Brâncuși, revenită recent din Italia, a fost internată la secția de Boli Infecțioase a Spitalului de Urgențe din Târgu Jiu, cu simptomatologie suspectă.

Județul Gorj este în alertă după ce Diapora începe să revină acasă de teama virusului Covid19. În prezent în județ se află cinci persoane sub supraveghere, una dintre ele chiar fiind internată în spital, pentru efectuarea de teste corespunzătoare. Direcția de Sănătate Publică susține că în urma cazului studentei UCB internate, s-au luat măsuri de igienă și în unitatea de învățământ “ Studenta in cauza a sosit în țară în data de 22.02.2020, din Italia, dar nu din zonele afectate de coronavirus, declarate ca zone cu risc în această țară. Tânăra prezenta simptomatologie specifica unei viroze respectiv stare subfebrilă, rinoree, fapt pentru care s-a prezentat la cabinetul medical din incinta universității. Cadrele medicale au anunțat Direcția de Sănătate Publică, din cauza faptului că tânăra a călătorit în Italia. Au fost luate măsuri preventive de izolare a acesteia, prin internarea în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Tg Jiu. La nivelul unității de învățământ s-au luat măsuri de dezinfecție, iar studenta va fi monitorizată de către cadrele medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Tg Jiu. Rugăm populația să se prezinte la medic dacă prezintă simptome de boală, dacă au sosit din  zonele de risc și să înțeleagă necesitatea autoizolării și dacă sunt prezente simptome de boală să se adreseze specialiștilor”, a transmis Direcția de Sănătate Publică Gorj.

Spații de carantină

La nivel local s-a instituit Comitetul pentru Situații de Urgență. Autoritățile au pregătite trei spaţii de carantină cu o capacitate de aproximativ 70 de locuri. “În cazul în care apar cazuri specifice, aceste spații sunt stabilite, vreo 70 de locuri, urmând ca ele să fie extinse dacă evoluția va fi nefavorabilă, sperăm să nu se înregistreze cazuri. Doar sunt stabilite, de principiu, urmând să fie verificate, să vedem dacă corespund din punct de vedere al carantinei. Procedura prevede și situații în care se poate izola un pacient în cadrul spitalului, în saloane dedicate”, a declarat prefectul Cristinel Rujan.

În privința persoanelor aflate sub supraveghere, acestea sunt menținute la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie, și, în lipsă de simptomatologie autoritățile nu-și permit să strice testele pe ei, legislația în acest sens fiind clară.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*