Bătaie de joc pe banii târgujienilor! Consilierii PSD și ALDE își revocă propriile hotărâri

1
18

Consilierii PSD și ALDE s-au făcut de râs după ce au creat un scandal pe tema gunoiului depozitat de la Alba Iulia la groapa ecologică din Târgu Jiu. Pe motive politice, aceștia au cerut ca un contract comercial aflat în vigoare să fie încălcat, dar s-a dovedit că hotărârea de consiliu privind restricționarea depozitării deșeurilor menajere din alte localități a fost nelegală. După ce și-au dat cu stângul în dreptul pe seama acestui subiect, aleșii locali care au creat scandalul au ajuns să își revoce propriile hotărâri. 

Bătaia de joc a consilierilor  PSD și ALDE a fost aspru criticată de liberali. “După ce și-au trecut două proiecte de hotărâre în Consiliul Local al municipiului Târgu-Jiu unde dețin o largă majoritate, PSD-iștii solicită acum, revocarea propriilor hotărâri. Este vorba despre proiectele privind restricționarea depozitării deșeurilor menajere din alte localități, în groapa ecologică de pe raza municipiului Târgu-Jiu. Prin aceste hotărâri, consilierii târgujieni ai PSD și ALDE îi plăteau polițe politice, directorului SC Polaris, Luis Popa, membru PSD, dar îl puneau în dificultate și pe primarul liberal Marcel Romanescu.  Aproape două luni, august și septembrie 2017, scandalul gunoaielor a deschis jurnalele de știri, pentru că prin respectivele hotărâri, care au fost introduse pe ordinea de zi fără o analiză în comisiile de specialitate şi fără aviz de legalitate de la Departamentul Juridic, se modificau clauze prevăzute într-un contract comercial.  Mai mult decât atât, consilierii PSD și ALDE au forțat adoptarea hotărârilor, profitând de majoritatea pe care o dețin în Consiliul Local și ignorând atât observațiile juriștilor, cât și argumentele consilierilor liberali care s-au poziționat împotriva adoptării unei astfel de hotărâri. Totodată, șeful Polaris a avertizat consilierii PSD-ALDE că adoptarea celor două hotărâri inițiate de ei vor determina probabil creșterea prețurilor percepute târgujienilor de către societatea de salubritate.
Au ignorat specialiștii, au ignorat târgujienii, și-au trecut proiectele și s-au trezit în situația în care Instituția Prefectului le atrage atenția că hotărârile sunt considerate nelegale și vor fi atacate în instanța de Contencios-Administrativ, lucru care s-a și întâmplat”, a transmis Denisa Șuță, purtătorul de cuvânt al PNL Gorj.

Polaris a intentat proces

Pe rolul instanței de judecată se află un proces prin care s-a solicitat revocarea hotărârilor pe motiv că acestea afectează buna desfășurare a unui contract încheiat în urmă cu mulți ani între firma de salubrizare austriacă preluată de Polaris și Primăria Târgu Jiu. “Ca să continue teatrul absurdului, pe care cu talent îl joacă PSD-iștii la Tg-Jiu, viceprimarul PSD, Aurel Popescu, depune în data de 16 ianuarie a.c., un alt proiect de hotărâre, prin care solicită să-și revoce propriile hotărâri, actele anexate la proiectul de revocare, fiind tocmai un referat de specialitate în care Direcția Juridică atrage atenția că proiectele de hotărâre au fost adoptate deși nu s-a respectat procedura, și adresa Serviciului de Verificare a Legalității din cadrul Prefecturii Gorj, prin care se atrage atenția că cele două hotărâri au fost atacate în instanță. PNL Gorj face apel la consilierii care dețin majoritatea în Consiliul Local al Municipiului Tg-Jiu să dea dovadă de seriozitate și responsabilitate în funcțiile pe care le dețin și să uzeze de majoritatea pe care o dețin pentru a adopta hotărâri în interesul târgujienilor, nu pentru a-și pansa, pe spatele târgujienilor, orgoliile rănite”, mai transmite PNL Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here