Bebeluşi părăsiţi, după naştere, în maternităţile din Gorj

0
9

Doi bebeluşi care au venit pe lume la două maternităţi din Gorj se află în grija cadrelor medicale, după ce au fost abandonaţi la doar o zi de la naştere. Ambele mame sunt din Craiova şi şi-au părăsit pruncii la o zi de la naştere, lăsându-i pe micuţi în voia sorţii. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a demarat anchete, iar poliţiştii încearcă să le găsească pe mămicile fugare.

Doi bebeluşi au fost aruncaţi de propriile mame în braţele sorţii, la scurt timp de la naştere. Micuţii au fost abandonaţi în două maternităţi diferite, dar au avut parte de aceeaşi soartă, fiind lăsaţi pe mâinile medicilor de cele care i-au purtat în pântece în perioada sarcinilor. Acum, micuţii se află în grija cadrelor medicale, care le asigură atât hăinuţele cât şi hrana. Unul dintre bebeluşi se află de o lună de zile în grija medicilor de la maternitatea din Târgu-Jiu. Micuţul a fost abandonat la o zi de la naştere, însă, cadrele medicale l-au îngrijit chiar dacă acesta a fost născut prematur şi apoi părăsit. „A fost născut prematur cu o greutate de 1.600 de grame, şi se află la noi de o lună de zile. Noi, cadrele medicale de aici i-am adus hăinuţe, scutece şi avem grijă de el aşa ca şi cum ar fi al nostru. Toate cadrele de aici îl iubesc şi îl alintă. I-am pus şi un prenume, toate îl strigăm Mihăiţă”, a declarat Camelia Roman, şef Secţie Neonatologie Târgu-Jiu.

O fetiţă născută la termen lăsată de mamă în spital

Un alt copil se află abandonat la maternitatea din cadrul Spitalului Rovinari. Şi aici, medicii sunt cei care îl ţin sub observaţie. Bebeluşul, o fetiţă născută la termen este îngrijită de medici, dar şi de mămicile din saloane: „Şi noi şi mămicile îi aducem hăinuţe, scutece, o hrănim cu lapte praf cumpărat. Mămica ei a născut-o şi apoi a fugit din spital. Este sănătoasă şi voinică şi se dezvoltă normal”, a spus Elena Dragu, asistent medical principal, în cadrul Spitalului Rovinari. Protecţia Copilului Gorj a intrat pe fir şi face toate demersurile pentru a-i putea prelua pe micuţii lăsaţi în voia sorţii de propriile mame. Între timp, poliţiştii desfăşoară o anchetă pentru identificarea şi audierea mamei bebeluşului. „Cele două mămici au fost identificate, însă, pentru că nu au un domiciliu stabil, acestea nu au fost identificate pentru a fi audiate cu privire la motivul care le-a determinat să-şi abandoneze copiii în spital”, a declarat George Neagoe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Până când cele două mămici vor fi găsite şi audiate, bebeluşii sunt luaţi sub aripa Protecţiei Copilului Gorj care va institui măsurile care se impun pentru protejarea micuţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here