Acasa / Headlines / Coronavirusul mai face o victimă la Gorj. Al doilea caz confirmat!

Coronavirusul mai face o victimă la Gorj. Al doilea caz confirmat!

Un gorjean întors din Italia a pus pe jar autoritățile. Bărbatul a fost confirmat cu coronavirus. Din fericire, încă de la intrarea în țară, pacientul a fost plasat în carantină. În prezent se află internat la Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș”.

Direcția de Sănătate Publică Gorj confirmă al doilea caz de coronavirus din județ. Este vorba despre un pacient ajuns în țară în urmă cu trei zile.“ Vă facem cunoscut că a ieșit pozitiv, pentru COVID-19, testul recoltat unei persoane din Gorj. Persoana confirmată pozitiv cu noul coronavirus este un bărbat, în vârstă de 30 de ani. Acesta face parte din grupul de cinci bărbați veniți din Italia, raportați de Grupul de Comunicare Strategică, la nivel național, ca fiind carantinați în Arad, imediat de la sosire. Ca urmare, a numărului mare de români, care au intrat în țară zilele trecute, s-a decis transportarea lor spre județele de domiciliu pentru a fi introduși în carantină. Persoana din Gorj, confirmată pozitiv cu noul coronavirus și comunicată public de Grupul de Comunicare Strategică, a intrat în țară, pe la Vama Nădlac, în seara zilei de 10.03.2020, întorcându-se din Montecatini Terme (Italia). Inițial, a intrat în carantină, la Arad, unde i s-au prelevat probe. În cursul nopții de 11/12 martie a fost introdus în carantină într-o locație din județul nostru, iar ulterior transportat la Institutul Matei Balș din București. Menționăm că, s-au respectat toate protocoalele de securitate ”, a transmis Daiana Militaru, purtător de cuvânt al DSP Gorj.

Statistică

În prezent în județul Gorj numărul plasate în autoizolare este în continuă creștere. Totul se datorează numărului mare de cetățeni care au revenit din Peninsulă. “În data de 12 martie 2020 (ora 14.00), la nivelul județului Gorj, se află în autoizolare la domiciliu un număr de 184 de persoane și  43 de persoane în carantină”, au mai relatat oficialii.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*