Drama unui adolescent din comuna Câlnic: și-a pierdut ambii părinți în mai puțin de un an. Au fost răpuși de cancer

0
9695

Christian, un adolescent din comuna Câlnic, și-a pierdut în acest an ambii părinți, care au fost răpuși de cancer. Tatăl s-a stins din viață în luna ianuarie, iar mama în urmă cu câteva zile. Asociația „Glasul Sufletului“ condusă de către Cristina Lia a aflat drama acestuia și a încercat să-l ajute, mai ales că Christian trăia alături de mama sa într-o căsuță fără energie electrică și alte utilități.

Asociația a început să renoveze și să extindă casa în care trăiau cele două suflete. Din păcate, mama băiatului nu a mai trăit să o vadă terminată. „Cu părere de rău …că, pentru tine nu am putut face nimic, iar suferința te-a răpus. Drum lin suflet drag și Dumnezeu să te ierte! Christian va deveni parte din familia noastră și vom fi alături de el ….“, a transmis Cristina Lia.

Nu spune niciodată «Nu»

Christian este elev la Liceul Auto din Târgu Jiu. Este marcat de tot ce s-a întâmplat. „Dormeau în același pat. Christian o ajuta mereu cu tot ce putea. Dimineața, când ajungeam la ei, îi găseam îmbrățișați. Probabil că avea dureri și încerca să o mai aline pe mama sa“, ne poveste Cristina Lia.

Președinta Asociației Glasul Sufletului ne spune că tânărul este foarte harnic: „Este un băiat foarte muncitor și săritor. Nu spune niciodată «Nu». Este un copil tăcut, probabil, pentru că a trecut prin multe necazuri. Este lăudat de toată lumea. Repară motocultoare, drujbe și motocoase“.

Tatăl a fost victima unui accident de muncă

Cristina Lia ne povestește despre familia lui Christian și necazurile de neînchipuit cu care s-a confruntat acest tânăr: „E un altfel de caz. Și-a pierdut tatăl de cancer în ianuarie, iar mama se lupta din 2017 cu cancerul.

Tatăl lucra la mină și a suferit un accident de muncă, fiind lovir în cap de un bulgăre de cărbune. Și-a revenit, dar a rămas cu sechele, iar familia lui a fost izolată încet-încet. A primit un teren la marginea unei păduri. Ei au făcut din lemne și cu pământ o cameră de doi metri pe doi. Christian a trăit în cocioaba respectivă doi ani de zile. Condițiile erau îngrozitoare, fără apă și fără curent electrică. Între timp, au reușit să ridice o căsuță cu două camere, dar fără energie electrică și alimentare cu apă. În una dintre camere, tavanul era căzut“.

Casa a fost renovată în totalitate

Casa lui Christian a fost schimbată în totalitate de către Asociația care îl sprijină.

„Am tras energia electrică și apa. Am renovat cele două camere și am pus gresie. La bucătărie am cumpărat mobilă, am pus faianță, am schimbat ușile, geamurile, am construit o baie și un hol lângă casă și am pus un acoperiș nou. Urmează să termoizolăm casa și să finalizăm baia“, a povestit Cristina Lia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here