2.5 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăHeadlinesExplozie de 60.000 de euro

Explozie de 60.000 de euro

Toţi cei aproape 900 de angajaţi de la Uzina Mecanică Sadu au fost trecuţi pentru o săptămână în concediu de odihnă, iar de săptămâna viitoare, jumătate dintre ei intră în şomaj tehnic. Decizia a fost luată de conducerea fabricii pentru că activitatea nu poate fi reluată din cauza dezastrului produs la depozitul de pulbere. Directorul general al UM Sadu, Lorin Boian, a declarat că se vor purta discuţii pentru angajarea soţiei lui Constantin Dijmărescu la Uzină iar azi, o parte din colegii de serviciu ai acestuia vor dona sânge pentru bărbatul aflat în stare gravă la un spital din Bucureşti.

Începând de ieri, angajaţii Uzinei Mecanice Sadu au intrat în concediu de odihnă, pentru ca începând de săptămâna viitoare, jumătate din salariaţi, aproximativ 400 de oameni, să intre în şomaj tehnic pentru o lună de zile. Directorul general al UM Sadu, Lorin Boian a precizat că „pentru a nu întrerupe plăţile la oameni, mai ales în această perioadă de iarnă, am decis să trimitem oamenii în şomaj tehnic pentru o lună de zile. Mă refer în special la femeile ce au lucrat în zona pirotehnică, pentru că au nevoie să se refacă psihic după ceea ce s-a întâmplat”. Cum în Uzină, activitatea este întreruptă, inspectorii ITM continuă ancheta, în paralel cu aşteptarea rezultatelor de la Institutul Insemex Petroşani de la probelor ridicate. Legat de aflarea cu exactitate a cauzelor ce au dus la producerea deflagraţiei, ieri şi la nivelul UM Sadu s-a constituit o comisie de anchetă care a început o cercetare internă. În momentul de faţă, conducerea Uzinei încearcă să poarte discuţii cu reprezentanţii Romarm, pentru acordarea de sprijin în efectuarea lucrărilor de reparaţii, revizii sau întreţineri. La o evaluare făcută, incidentul produs la Uzina Mecanică Sadu a cauzat pagube unităţii de armament în valoare de aproximativ 60 de mii de euro, incendiul afectând acoperişul unei clădiri, instalaţiile electrice şi zugrăveli.

Constantin Dijmărescu, în stare gravă

Internat la Spitalul de Arşi din Bucureşti, victima incendiului, salariatul Constantin Dijmărescu este strict monitorizat, starea de sănătate a acestuia fiind în continuare gravă. Directorul Lorin Boian a declarat că „starea nu este una foarte bună. Arsurile se intind pe 40-45% din suprafaţa spatelui iar una din mâini este grav afectată. Azi va avea loc o operaţie de grefă de piele”. Boian a mai precizat că, urmare a stării grave în care se află salariatul Constantin Dijmărescu, azi colegii de serviciu ai acestuia vor dona sânge pentru el. Prefectul Liviu Andrei l-a întâlnit pe Dijmărescu, în cele mai grele momente. Victima deflagraţiei de la Sadu i-a mărturisit prefectului că a e liniştit, optimist şi are o singură dorinţă, aceea de a se întoarce acasă, pentru a-şi creşte copiii.

Ajutoare pentru famiile victimelor

Pe lângă ajutorul financiar dat famiilor celor două angajate ce au murit carbonizate, în sumă de 4000 de lei pentru fiecare, reprezentanţii UM Sadu continuă demersurile pentru întrajutorarea acestora. Directorul general, Lorin Boian a declarat că „domnul Ministru al Economiei, Ariton a promis că va încerca să acorde acelaşi ajutor financiar ca şi în cazul victimelor de la Uricani, de 12500 de lei, prin şedinţă de Guvern”. Mai mult decât atât, având în vedere faptul că salariatul Constantin Dijmărescu nu va putea lucra o bună perioadă de timp, conducerea fabricii intenţionează să o angajeze în unitate pe soţia acestuia. Cât despre copiii celor două angajate decedate, se încearcă ajutarea acestora prin acordarea de burse.

Alimente pentru sinistraţii din Serbia

Noi ajutoare ajung la Gorj

0
Peste 20 de mii de pachete cu alimente sunt aștepte la Gorj. Ajutoarele vor fi...

Bani pentru bursele elevilor din Motru

0
Autoritățile locale din Motru anunță că și în acest an elevii premianți din municipiu vor...

Sprijin financiar pentru patru familii din Gorj

0
Patru familii din Gorj au solicitat ajutor de urgență de la stat, pentru a trece...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!