Femeie care vindea lapte și brânză în Piața Mică, infectată cu noul coronavirus

0
6922

Este panică în Piața 9 Mai din municipiul Târgu Jiu, după o femeie din Baia de Fier care vindea brânză și lapte a fost infectată cu noul coronavirus, iar soțul său a decedat.

Sectorul brânzeturi-lactate din Piața 9 Mai a fost închis de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj. O comerciantă care vindea produse lactate a fost depistată pozitiv la testul de COVID-19. „Am dispus închiderea sectorului și dezinfectarea acestuia. Ancheta epidemiologică este în curs de efectuare. Femeile care își vindeau acolo produsele ar fi purtat mască și mănuși în permanență, din ce a spus administratorul pieței, dar am luat măsura izolării acestora“, a spus Narcis Stoian, directorul DSP Gorj.

Femeia este asimptomatică.

Soțul a murit în spitalul din Târgu Cărbunești

În schimb, soțul acesteia a decedat duminica trecută în spitalul de la Târgu Cărbunești. „Ultimul deces a fost înregistrat, pe raza județului Gorj, în data de 17.05.2020. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 72 de ani, care avea mai multe afecțiuni cronice: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, boală cronică renală“, se arată într-un comunicat de presă al DSP Gorj.

Bărbatul a fost transferat sâmbăta trecută de la spitalul din Novaci, după ce rezultatul testului a fost pozitiv. Acesta era într-o stare stabilă, dar situația lui s-a înrăutățit și a suferit un stop cardio-respirator. „I-am făcut manevre de resuscitare, dar fără vreun folos. Pacientul a decedat. Ne exprimăm regretul pentru această pierdere“, a transmis Constantin Târziu, managerul unității medicale de la Târgu Cărbunești.

În spitalul „Covid-19“ mai sunt internați 22 de pacienți, în timp ce 27 au fost declarați vindecați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here