Acasa / Headlines / Investitori interesați să înființeze plantații de viță de vie nobilă în județul Gorj

Investitori interesați să înființeze plantații de viță de vie nobilă în județul Gorj

Mai mulți investitori doresc să cumpere suprafețe de teren în mai multe zone din județul Gorj, pentru înființarea de plantații de viță de vie nobilă. Ministerul Agriculturii oferă sprijin celor care vor înființeze plantații viticole.

„Am avut solicitări în ceea ce privește domeniul viticol. Din păcate, la nivel național vorbim de aumite constrângeri și neavând în județul Gorj suprafețe pentru arealul viticol cultivate cu viță nobilă, nu am putut face astfel de investiții. Vorbim de anumite norme europene care trebuie respectate, ceea ce impun anuite condiții pe care, deocamdată, județul nostru nu le poate respecta. Am discutat și la nivelul Ministerului și sper ca anul viitor să primim o anumită cotă de viță de vie pe care o putem planta pentru că avem doi-trei investitori cu suprafețe între 10 și 20 de hectare pe care ar dori să cultive viță nobilă și în județul Gorj“, a precizat Alin Petrică, directorul Direcției Agricole Gorj.

Investitorii sunt tineri gorjeni care au muncit în străinătate, în agricultură

Persoanele care vor să investească în plantații viticole sunt gorjeni care au lucrat în agricultură, în străinătate, și vor să se întoarcă acasă și să pună în aplicare ce au învățat.

Alin Petrică a sus că solicitări de acest fel au fost înregistrate în localitățile Crasna, Bălănești și Alimpești: „Este vorba de tineri fermieri care au lucrat în străinătate, care au văzut cum se pune problema acolo, și vor să se întoarcă în țară și să realizeze în județul nostru plantații de viță de vie și să aibă profit ulterior în afacerile lor“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*