6.8 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 21, 2021
AcasăHeadlinesIustin Moţa, arestat în dosarul "Motorina"

Iustin Moţa, arestat în dosarul „Motorina”

Iustin Moţa, fostul director al Bazei de Aprovizionare Rovinari s-a prezentat la Tribunalul Gorj, pentru judecarea propunerii de arestare preventivă, cu speranţa că poate să-şi demonstreze nevinovăţia. La intrarea în sediul Tribunalului, Moţa a precizat că „trag speranţa că există justiţie şi dreptate. Nu au existat decât declaraţii ale fiecărei părţi. Vom vedea”. Aseară, după câteva ore de audieri, instanţa a decis arestarea lui Moţa alături de celelalte trei persoane implicate în afacerea care a prejudiciat SNLO cu un milion de lei, să stea după gratii pentru 29 de zile. Vineri, cei patru au fost puşi în libertate după 24 de ore de reţinere în arestul IPJ Gorj pentru că instanţa a decis judecarea cauzei,ieri pe patru aprilie.

Referitor la posibilitatea ca anumite persoane să aibă un anumit interes în acest dosar, Moţa a declarat că „este posibil să existe un interes din toate. Trag speranţa să nu fie din zona politicului. Sper ca azi să se termine acest conflict”. Despre posibila implicare a sferei politicului, preşedintele democrat liberal, Ion Ruşeţ a precizat că „nu sunt adeptul imixtiunii politicului în actul de justiţie şi în nici un fel de acţiune a organelor de cercetare penală”. Chiar şi atunci când a fost contactat pentru a comenta reţinerea lui Iustin Moţa, Ruşeţ a declarat printre altele că „mi-aş dori ca învinuirile aduse să nu se adeverească”. Aceeaşi părere o împărtăşeşte şi avocatul învinuitului, Iustin Moţa. Astfel, Gelu Fumureanu consideră că „există un conglomerat de interese din zona politicului, zona colegilor şi zona economică”. Mai mult decât atât, apărătorul fostului director din cadrul SNLO susţine că „există o nevinovăţie în ceea ce-l priveşte pe clientul meu. Din ce s-a administrat, din hârtii, declaraţii şi stadiul cercetărilor reiese clar că sunt suficiente probe de nevinovăţie”.

Moţa spera să-şi demonstreze nevinovăţia

Fostul şef de la Baza de Aprovizionare Rovinari, Iustin Moţa a fost reţinut joi seara pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi înşelăciune. Alături de acesta, în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean(IPJ) Gorj au mai ajuns administratorul unei societăţi comerciale din Târgu-Jiu şi patronii unei societăţi din Caraş-Severin, acuzaţi şi ei de complicitate, înşelăciune şi fals. Conform anchetei efectuate, pe parcursul anului trecut, în perioada august-septembrie, între directorul Bazei de Aprovizionare Rovinari şi cei trei administratori de societăţi s-a dezvoltat o reţea frauduloasă, conform informaţiilor date de către purtătorul de cuvânt al IPJ, Bogdan Scafeş. În schimbul celor 200 de tone de motorină date de la BATS, fostul director Iustin Moţa a acceptat bilete la ordin fără acoperire. Cele două societăţi din Caraş Severin au intrat în insolvenţă, în întregul circuit fiind implicat şi administratorul unei societăţi din Târgu-Jiu, care se ocupa de comercializarea de motorină, staţia Peco, situată pe drumul de centură din Târgu-Jiu. Municipiului. Aflată în subordinea SNLO, prin contractul încheiat, societatea cu pricina a fost prejudiciată cu un milion de lei, respectiv 10 miliarde lei vechi.

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -