Acasa / Actualitate / Lanțul slăbiciunilor: PSD „se răzbună” pe Romanescu, Romanescu pe angajații primăriei

Lanțul slăbiciunilor: PSD „se răzbună” pe Romanescu, Romanescu pe angajații primăriei

Primarul Municipiului Târgu Jiu este foc și pară pe motiv că Guvernul nu-i alocă miliardele de lei solicitate. Edilul susține că în urma rectificării, bugete s-au împărțit preferențial făcând o comparație între orașele Târgu Jiu și Sfântul Gheorghe. De pe urma acestei repartiții neloială vor avea de suferit angajații unității administrativ teritoriale, Romanescu declarând că nu va mai acorda nici vouchere de vacanță dar nici bonificațiile prevăzute în lege.
Edilul municipiului Târgu Jiu susține că a aflat cu stupoare că și de această dată a fost „tras” la bani. Romanescu acuză Guvernul de calcule ilegale care nu ar fi respectat Legea bugetului de stat . „Municipiul Târgu Jiu ajunge, din nou, bătaia de joc a reprezentanților PSD! Din nou, municipiul nostru este pedepsit pentru că în urmă cu doi ani n-a votat un primar PSD. Nu am altă explicație pentru decizia de a ni se aloca 13 miliarde de lei la ultima rectificare de buget. Dacă se respectau regulile impuse chiar de către acest ”Guvern Dăncilă”, ar fi trebuit să primim aproximativ 60 de miliarde. Ca să vă faceți o idee despre ceea ce înseamnă municipiul Târgu Jiu pentru guvern, pentru parlamentarii de Gorj, pentru consilierii județeni, vă anunț că municipiul Sfântul Gheorghe, care are un număr de locuitori mult mai mic decât Târgu Jiu, a primit 75 de miliarde de lei! Probabil că atârnă mult mai greu voturile venite din fieful UDMR. Este o lipsă de respect față de cetățenii acestui municipiu care primesc încă o palmă de la Guvernul PSD. Pe lângă această situație, mai avem stadionul, centura orașului, locuințele ANL din Narciselor, finanțarea pentru Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” și Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu”, toate cu bețe-n roate de la autoritățile conduse de actuala coaliție de guvernare. În aceste condiții, nu pot crede în coincidențe. Nu este normal să sacrifici un municipiu reședință de județ pentru o mână de voturi, pedepsindu-l totodată că refuză să mai accepte o administrație ”roșie”!”, a declarat primarul.

Ia de la angajați

Municipalitatea susține că pentru a acoperi diferența de sumă va tăia din drepturile angajaților. Romanescu ia în calcul neacordarea voucherelor de vacanță. „Pot să vă spun că este sub semnul întrebării alocarea voucherelor de vacanță pentru toți angajații din primărie. De asemenea nu ne mai gândim la niciun fel de bonificație și vom redistribui banii spre investiții. Municipiul Târgu Jiu trebuie să se dezvolte pentru ca toți cei care lucrează acum în primărie, definitiv, mă refer la angajați nu la noi, cei care suntem angajați e o perioadă determinată, să poată să aibă viitor”, a mai declarat Romanescu.

La Tribunal

Municipalitatea mai are în plan și depunerea unei acțiuni în instanță pentru respectarea legii bugetului. „Asociația Municipiilor din România a depus o acțiune în instanță împotriva Guvernului României și nici eu nu voi sta cu mâinile în sân. Voi acționa și eu în instanță acest guvern ale cărui decizii au fost dezastruoase pentru municipiul Târgu Jiu și nu numai”.

Un comentariu

  1. Gura mare si aroganta si amenintarile lui Romanescu, iata ca acum il bat la fund cu rectificarea de buget.Acum ameninta si guvernul cu plangere penala, adica o alta aiureala electorala pentru prosti.Nu ar fi mai bine “ciocu mic”, lasand dracului politica la o parte si ar face pact de neagresiune cu cei de la putere, in interesul orasului si cetatenilor?

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*