1.6 C
Târgu Jiu
luni, martie 8, 2021
Acasă Headlines "Majoritatea oamenilor politici, verificaţi de ANI"

„Majoritatea oamenilor politici, verificaţi de ANI”

Liderul UNPR Gorj Marius Vlaicu va contesta în instanţă, decizia Agenţiei Naţionale de Integritate(ANI), prin care se constată incompatibilitatea cu privire la funcţiile deţinute simultan în 2009. De altfel, Vlaicu susţine că este nevinovat şi că în realitate se urmăreşte cu totul altceva, legat de persoana sa, declarând că este un dosar politic. Decizia ANI nu va afecta relaţiile de serviciu pe care Marius Vlaicu le are în cadrul SNLO.

Referitor la persoana lui Marius Vlaicu, Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţii. „Prin adresa nr. 71103/G/I.I./17.06.2011, domnul Vlaicu Popa Marius a fost înştiinţat cu privire la faptul că au fost identificate elemente privind încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor. La data de 13.07.2011, domnul Vlaicu Popa Marius a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere”, se arată în comunicatul ANI. Conform evaluărilor şi verificărilor efectuate, în raport se arată că „domnul Vlaicu Popa Marius s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10.07.2009-12.11.2009, deoarece a deţinut funcţia publică de consilier superior în cadrul Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi funcţia de administrator în cadrul societăţii comerciale S.C. PARC INDUSTRIAL GORJ S.A”. În aceste condiţii, reprezentanţii ANI au considerat că au fost încălcate dispoziţiile Legii nr. 161 / 19 aprilie 2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. În urma raportului şi a deciziei ANI, instituţia a stabilit că „persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani”. „În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de trei ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate”, se mai arată în raport. În situaţia în care se simte neîndreptăţit, Marius Vlaicu, director adjunct în cadrul BATS Rovinari, poate contesta decizia ANI în termen de 15 zile, de la primirea raportului de evaluare şi constatare a incompatibilităţii, la instanţa de contencios administrativ.

Vlaicu contestă: „Este dosar politic!”

În mai 2010, vicepreşedinte PSD Gorj, Marius Vlaicu şi-a dat demisia din partid pentru a se înscrie în Uniunea Naţională pentru Progresul României, fiind desemnat preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a formaţiunii. Fostul vicepreşedinte al PSD Gorj susţinea atunci că nu mai putea rămâne în această formaţiune politică, pentru că a acumulat în ultima perioadă foarte multe nemulţumiri, legate în special de promovarea în funcţii. „Tot timpul mi s-au pus piedici în ceea ce priveşte funcţiile pe care le puteam ocupa. Nu am fost promovat. Picătura care a umplut paharul a fost în anul 2009, am fost propus pentru postul de prefect şi colegii mei, după ce mă propuseseră, au trimis la Bucureşti doar un singur CV, al lui Ion Florescu. M-au dezamăgit şi când am candidat pentru funcţia de secretar general adjunct, în Ministerul Educaţiei, şi, deşi am luat concursul de funcţionar public, colegii mei de partid, doamna Ecaterina Andronescu şi Mihnea Costoiu, mi-au retras dosarul şi au numit pe altcineva în această funcţie”, mai declara, în momentul plecării din PSD, Marius Vlaicu. În urma publicării raportului ANI, liderul UNPR Gorj a declarat că este o decizie nedreaptă, motiv pentru o va contesta „nu am lucrat la Ministerul Educaţiei şi nu am fost remunerat”. Deşi nu-l afectează din punct de vedere electoral, Marius Vlaicu susţine că nemulţumirea lui este una mai mult morală. Acesta consideră că dosarul întocmit de ANI pe numele său este „un dosar politic şi am văzut că majoritatea oamenilor politici sunt verificaţi de Agentia Naţională de Integritate”.

Burlan : „vom analiza situaţia”

În prezent, Marius Vlaicu ocupă funcţia de director adjunct la Baza de Aprovizionare Rovinari. Profesional, decizia ANI nu afectează relaţiile de serviciu, avute în cadrul SNLO. Contactat telefonic, directorul general al SNLO a precizat că „voi analiza situaţia, să vedem dacă este stare de compatibilitate sau incompatibilitate. Noi suntem o companie de stat iar funcţia avută nu este publică. Nu cred că-l afectează”.

Primarul din Slivileşti a contestat raportul ANI

Raportul ANI, prin care s-a constatat că primarul din Slivilesti Sorin Bucurescu nu poate justifica peste 100.000 de euro a fost contestat de către edil în instanţă. Comunicatul ANI este cât se poate de categoric în această direcţie, mai ales că primarul este sub anchetă, încă de anul trecut, ultima dată el dând explicaţii inspectorilor de integritate, în luna iunie. „Veniturile totale obţinute de către domnul Bucurescu Sorin, împreună cu soţia sa, doamna Bucurescu Ana Eugenia, în perioada 2004 – 2010, au fost de 288.118 Lei. Averea deţinută, şi pentru care au fost identificate părţi de natură nejustificată, de către domnul Bucurescu Sorin, împreună cu soţia sa, doamna Bucurescu Ana Eugenia, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, este de 721.106,6 Lei”, se arată în comunicatul ANI. Primarul şi-a justificat averea, precizând că banii au fost obţinuţi în urma organizarii unor evenimente în familie. De altfel şi Bucurescu a susţinut că dosarul ANI este unul politic, prin care s-a încercat împiedicarea participării sale la alegerile din 2012.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente