Acasa / Headlines / Mihai Adrian Radu: A fost greu, dar a meritat

Olimpicul internaţional al Gorjului, premiat de Consiliul Judeţean

Mihai Adrian Radu: A fost greu, dar a meritat

Gorjul poate da valori şi poate oferi exemple multiple de copii care au reuşit să ducă numele României pe culmile gloriei. Este şi cazul lui Mihai Adrian Radu, elev al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”, care s-a întors de la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori cu medalia de argint. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Consiliul Judeţean Gorj i-a înmânat elevului o plachetă pentru rezultatele excelente, dar şi un premiu în valoare de 3.000 lei. Nici Primăria Târgu-Jiu nu a dorit ca acest rezultat să rămână nerecompensat, astfel, că ieri, tânărul a primit de la municipalitate un premiu în valoare de 1.000 lei. Elevii români au obţinut anul acesta şase medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, desfăşurată în Iran, Teheran.

Elevii români au câştigat şase medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori care s-a desfăşurat la Teheran şi la care au participat 165 de elevi din 35 de ţări. Printre aceştia se află şi un gorjean, care a arătat că se poate, prin muncă şi mult studiu. Mihai Adrian Radu a câştigat medalia de argint la această olimpiadă, iar ieri, pentru rezultatele remarcabile a fost recompensat cu suma de 3.000 lei de Consiliului Judeţean Gorj. Nu au fost uitate nici orele de muncă ale profesorilor coordonatori. Astfel că, profesorii care l-au îndrumat, cadre didactice ale Şcolii Constantin Săvoiu din municipiu au fost şi ele recompensate cu premii în bani. „Vrem să încheiem acest an într-o notă de optimism, pentru a avea premisele unui an mai bun. Trebuie să facem tot posibilul ca să adunăm într-un loc tot ceea ce au însemnat probleme dificile şi să le eliminăm şi să intrăm cu dreptul în anul 2013. Nu aş vrea să vorbesc despre neîmpliniri, ci să vorbesc despre împliniri, despre lucruri pozitive. Este un tânăr care a avut în acest an realizări, a muncit şi a obţinut ce şi-a dorit, Mihai Adrian Radu, olimpic internaţional argint la ştiinţe pentru juniori, la Iran, Teheran. Este o mare realizare a Gorjului, avem tineri pregătiţi, de care s-au ocupat profesori cum este doamna Negrea, profesor pregătitor la biologie şi doamna Pătrăşcoiu, profesor chimie şi fizică din cadrul Şcolii Constantin Săvoiu. Nu pot să spun decât că sunt bucuros că e lângă mine astăzi. Ne mândrim cu astfel de tineri. România va avea nevoie de astfel de tineri”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinou.

Mihai Adrian: Cred că voi rămâne în ţară…

La nivelul ţării sunt zeci de astfel de exemple, de copii care pot şi care ar munci oricât pentru a arăta că şi ţara lor poate să fie acolo sus, în vârful piramidei. Motivaţia e mare, însă, cum arată viitorul pentru aceşti tineri? Majoritatea vor să plece peste hotare, pentru că ştiu că acolo studiul poate fi aprofundat iar metodele de cercetare şi institutele pot fi altfel, mai altfel decât aici, în România lor. Nu este cazul lui Mihai, care se gândeşte să rămână în România şi să îi înveţe pe alţii ce înseamnă performanţă într-o ţară care nu mai spera la aceste lucruri. „Olimpiada internaţională a fost o experienţă deosebită. Vreau să le mulţumesc colegilor, profesorilor şi tuturor celor care m-au susţinut. A fost multă muncă, a fost greu să ajung până acolo, dar a meritat totul. A fost deosebit să vedem modul în care se interacţionează cu elevi din alte culturi şi să aflăm lucruri noi despre ei, ce înseamnă acolo o olimpiadă. Competiţia a fost foarte dificilă, a fost concurenţă mare, însă, ne-am bucurat de sprijinul celor din ţară şi ne-am întors cu rezultate bune. Aş vrea să urmez o carieră fie în cercetare, fie în medicină, nu sunt încă hotărât. Cred că voi rămâne în ţară, nu voi pleca în străinătate. Din ţară am fost şase elevi iar în total am fost 165 de participanţi din 35 de ţări”, a spus Mihai Adrian, elevul de aur al Gorjului.

Profesorii coordonatori: Este al doilea an consecutiv când obţinem argint

La conferinţa de presă de ieri au participat şi profesorii coordonatori, cei care, în taină au ajutat la aceste rezultate. Profesorul de biologie, Nicoleta Negrea a vorbit despre această performanţă. „Sunt deosebit de încântată de acest rezultat. Şcoala „Constantin Săvoiu” nu este la primul rezultat de acest fel. Este al doilea an consecutiv când obţinem argintul la disciplina ştiinţe pentru juniori. Anul trecut în Africa am obţinut acelaşi rezultat prin elevul Călugăru Dumitru. Talentul deosebit al unui profesor este de a depista aceşti elevi performanţi, de a cultiva dragostea pentru obiectul pe care îl predau şi de a-i dirija spre marea performanţă”, a spus Nicoleta Negrea. Ana-Maria Pătrăşcoiu, profesor de chimie şi fizică a spus că o strategie didactică bine gândită a dus la aceste rezultate. „L-am dinamizat mereu să participe la concursuri naţionale şi judeţene, concursuri la care a luat mereu primele locuri. Am lucrat sunt strategie didactică şi am ajuns la aceste rezultate”, a spus cadrul didactic. Consiliul Judeţean a premiat şi profesorii coordonatori cu premii în bani, în valoare de 2.000 lei. De altfel, ieri în cadrul şedinţei de Consiliu Local a fost aprobată hotărârea privind alocarea sumei de 1.000 lei pentru premierea elevului Mihai Adrian Radu, dar şi a cadrelor didactice de la Şcoala „Constantin Săvoiu” şi Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, cu suma de 300 lei de persoană. Șase elevi români participanţi la a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru juniori au obţinut câte o medalie de argint în cadrul competiției, anunță Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Olimpiada a avut loc în perioada 30 noiembrie – 10 decembrie 2012, la Teheran, și toţi componenţii lotului român au reuşit performanţa de a intra în posesia unui premiu. Rezultatul este superior celui de anul trecut, din Africa de Sud, când olimpicii români au cucerit două medalii de argint şi patru de bronz.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*