Acasa / Headlines / Ministerul Educației: 6.695 de elevi s-au îmbolnăvit de gripă. În Gorj o unitate de învățământ închisă parțial

Ministerul Educației: 6.695 de elevi s-au îmbolnăvit de gripă. În Gorj o unitate de învățământ închisă parțial

Ministerul Educației anunță că 57 de școli și grădinițe au cursurile suspendate parțial sau integral astăzi, 5 februarie 2020, ca urmare a numărului de îmbolnăviri cu gripă. 6.695 de elevi sunt afectați de suspendarea cursurilor din aceste unități de învățământ, precizează instituția, care subliniază că acesta nu este numărul copiilor diagnosticați cu gripă.

“În urma notei pe care Ministerul Educației și Cercetării pe care a transmis-o Inspectoratelor Școlare Județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București, astăzi, 05.02.2020, situația centralizată la nivel național arată în felul următor:

În județul Alba sunt 4 unități de învățământ închise integral și 2 unități de învățământ închise parțial

În județul Argeș este o unitate de învățământ închisă parțial

În județul Brăila este o unitate de învățământ închisă parțial

În Municipiul București sunt 28 de unități de învățământ închise parțial

În județul Caraș-Severin este o unitate de învățământ închisă integral

În județul Cluj este o unitate de învățământ închisă parțial

În județul Giurgiu sunt 3 unități de învățământ închise integral

În județul Gorj este o unitate de învățământ închisă parțial

În județul Iași sunt 2 unități de învățământ închise parțial

În județul Ilfov sunt 5 unități de învățământ închise parțial

În județul Olt este o unitate de învățământ închisă parțial

În județul Sibiu este o unitate de învățământ închisă parțial

În județul Suceava sunt 2 unități de învățământ închise integral și 4 unități de învățământ închise parțial”, informează Ministerul, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Ministerul Sănătății a anunțat pe 21 ianuarie că “o importanță majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima oră de curs, pentru evitarea riscului apariției de focare în colectivități.

“Măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripa”, informează Ministerul Sănătății.

Principalele semnale de gripă – Febra foarte mare și durerile musculare

Diagnosticul de gripă îl pune medicul în urma unui exudat nazal prin care determină dacă pacientul are sau nu una din tulpinile de virus gripal.

Există, însă, câteva simptome care diferențiază gripa de o răceală severă: temperatura foarte mare (în jur de 39-40 de grade Celsius) și durerile musculare mari, care dau ceea ce medicii numesc „stare de curbatură” (atunci când ne adunăm corpul de la durere).

Copiii trebuie duși la medicul de familie imediat ce apar astfel de simptome pentru a determina exact ce virus le-a declanșat.

Medicii reamintesc că, la gripa virală, antibioticul nu rezolvă nimic, fiind un medicament care Iarna trecută au murit 199 de oameni din cauza gripei. Epidemia de gripă a fost declarată oficial în 30 ianuarie 2019, iar ultimul deces a fost înregistrat în 3 mai.atacă bacterii, nu viruși.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*