Pârvulescu şi-a târât rudele în instanţă

0
3

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a primarului comunei Fărcăşeşti, Constantin Pîrvulescu. Anchetatorii îl acuză de două infracţiuni de luare de mită, ambele în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice, şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Edilul suspendat din funcţie i-a târât în instanţă şi pe cei care l-au ajutat în încercarea de a pierde urma şpăgilor, pentru care a fost reţinut de procurorii din Craiova. Astfel, cumnatul primarului, Constantin Cincă şi nora edilului, Luiza-Anda Pârvulescu au fost trimişi în judecată, în stare de libertate. Aceştia sunt acuzaţi de tăinuire a bunurilor provenite din săvârşirea unei infracţiuni de corupţie.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada iunie 2000-2008, Constantin Pârvulescu, în calitate de primar al comunei Fărcăşeşti, a primit de la doi denunţători bani, bunuri, lucrări şi servicii, totalizând 1.296.883 lei (echivalentul a 364.597 euro) în schimbul atribuirii preferenţiale a unor contracte de achiziţie publică firmelor administrate cele două persoane şi în schimbul aprobării unor plăţi restante, pe care Primăria Fărcăşeşti le avea de făcut în contul firmelor administrate de denunţători. Foloasele au fost pretinse şi primite de la cei doi denunţători fie direct, fie prin intermediul rudelor, trimise în judecată în stare de libertate, cumnatul, respectiv nora primarului. În schimbul şpăgilor, edilul ar fi facilitat atribuirea, în perioada 2003-2008, firmelor reprezentate de unul dintre denunţători, a 35 contracte de executare lucrări în beneficiul Primăriei Fărcăşeşti, în valoare totală de aproximativ 5,3 milioane lei (1,4 milioane euro la cursul mediu de schimb aferent perioadei). Aceste contracte reprezintă peste 85% din numărul total al contractelor de achiziţie publică, atribuite de Primăria Fărcăşeşti în perioada menţionată. „De asemenea, inculpatul Pârvulescu Constantin, cu ştiinţă a aprobat plata sumei de 423 de mii de lei în beneficiul unei firme reprezentate, de unul dintre denunţători şi a semnat două avize de primire şi două note de recepţie, fără ca furnizorul să fi livrat bunurile menţionate în facturi”, se arată în rechizitoriu.

Sub acoperirea rudelor

Crezând că scapă de rigorile legii, Constantin Pârvulescu s-a preocupat ca o parte din acestea să figureze în proprietatea unor persoane interpuse, membri ai familiei sale. Astfel, în anul 2003, cumnatul său Constantin Cincă a primit de la primar, 50% din capitalul social al S.C. DYD ROM GRUP S.R.L. în valoare totală de 12.500.000 ROL şi un apartament în Târgu-Jiu, deşi avea cunoştinţă că acestea fuseseră pretinse de edil de la denunţători, cu titlu de mită. Doi ani mai târziu, Pârvulescu ar fi condiţionat atribuirea unui contract pentru repararea unei şcoli, de cumpărarea unui apartament în Bucureşti. Apartamentul, fost cumpărat de denunţător, beneficiarul contractului, dar a fost înregistrat pe numele nurorii Anda, Luiza Petria, actualmente Pârvulescu. Ca să fie sigur că pot recupera prejudiciul, oamenii legii au impus sechestru asigurator aparţinând primarului Constantin Pârvulescu, precum şi asupra celor două apartamente aparţinând cumnatului şi norei. Primarul a fost suspendat din funcţie prin ordin al prefectului de Gorj, Liviu Andrei, după ce la data de 3 martie 2011, la propunerea procurorilor, Tribunalul Dolj a dispus măsura arestării preventive pentru 29 de zile a inculpatului Pârvulescu Constantin, mandatul fiind reînnoit, aşa că edilul rămâne în arest. Constantin Pârvulescu va fi judecat de către magistraţii Tribunalului Dolj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here