Șansă pentru CEO: o unitate a centralei nucleare de la Cernavodă, în revizie

0
410

O unitate dintre cele două a centralei nucleare de la Cernavodă a fost oprită la sfârșitul săptămânii în vedere efectuării reviziilor necesare. În acest fel, Complexul Energetic Oltenia (CEO) ar putea produce o cantitate mai mare de energie electrică.

Oprirea a fost planificată. Unitatea 1 va fi oprită timp de 43 de zile, până la 1 august ora 23.59, oprirea planificată fiind amânată ca urmare a pandemiei. „Decizia de intrare în oprire planificată a Unităţii 1 CNE Cernavodă a fost amânată faţă de perioada iniţială prevăzută pentru acest proiect, pe fondul contextului internaţional generat de pandemia de COVID-19, coroborat cu măsurile aferente Planului de protecţie a personalului, similar altor centrale nucleare, pentru asigurarea continuităţii operării şi producţiei”, a informat Nuclearelectrica.

În perioada opririi planificate se vor efectua activităţi de mentenanţă preventivă/ corectivă; programul de inspecţii; programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate; programul de implementare modificări.

Deocamdată, energia care era produsă de unitatea 1 de la Cernavodă era asigurată de către Hidroelectrica, care producea duminică aproximativ 3.000 MW din consumul total de 5.000 MW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here