Acasa / Headlines / Scarlatină, gripă, acum varicela. 30 de cazuri confirmate într-o sigură unitate

Scarlatină, gripă, acum varicela. 30 de cazuri confirmate într-o sigură unitate

Se golesc clasele în grădinițele și școlile din Gorj. În ciuda măsurilor anunțate de Direcția de Sănătate Publică Gorj, elevii care merg în colectivitate continuă să se îmbolnăvească. Acest lucru denotă că în unități curățenia se face doar din vorbe, cei mici fiind expuși în continuare

„Ca urmare a unor dezinformări apărute în spațiul public, precizăm că Inspectoratul Școlar Județean Gorj monitorizează zilnic situația îmbolnăvirilor elevilor din ciclul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din județul Gorj, în colaborare cu DSP Gorj. În fiecare unitate de învățământ s-au instituit măsuri de prevenție specifice și se realizează un triaj zilnic. Ministerul Sănătății recomandă populației care prezintă semne de boală să se prezinte la medicul de familie pentru diagnosticare și instituirea unui tratament corect. Dat fiind că sezonul de gripă se estimează că va dura până la finalul lunii martie și chiar începutul lunii aprilie, specialiștii recomandă vaccinarea ca cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu virusurile gripale. De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentație bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mișcare) sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii, şi în special prin gripă. O altă modalitate de a preveni răspândirea virusului gripal este izolarea la domiciliu în cazul diagnosticării cu gripă și evitarea contactului cu alte persoane”, transmitea ISJ în urmă cu dor două zile. Comunicatul venea să liniștească apele în rândul părinților care nu primeau nicio informație referitoare la situația din școli.

Varicela

În ciuda măsurilor luate, autoritățile dau dovadă de neputință. Situația în școlile din județ se înrăutățește de la zi la zi, recent pe lângă alerta cu scarlatina și gripa de tip A fiind descoperit și un focar de varicelă. „În grădinița Lumea Copiilor, în urma înregistrări a 30 de cazuri de varicelă conducerea grădiniței a luat decizia să suspende cursurile pentru o singură grupă. Au fost luate măsurile necesare în colaborare cu DSP ,și, deși elevii bolnavi absentează cursurile au putut fi desfășurate în condiții normale”, a declarat conducerea ISJ Gorj.

Probleme sunt și la școlari. Sălile se golesc de la o zi la alta, virozele transformând școlarii în pacienți.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*