Acasa / Eveniment / Supermarket amendat de Protecția Consumatorului pentru existența a două etichete cu prețuri diferite pe un produs

Supermarket amendat de Protecția Consumatorului pentru existența a două etichete cu prețuri diferite pe un produs

Un supermarket de pe strada Minerilor, din municipiul Târgu Jiu, a fost sancționat de către Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Gorj. O clientă a depus o sesizare în care arăta că a cumpărat o caserolă de piept de pui, iar pe produs apăreau două prețuri diferite: un preț aplicat de producător și al doilea aplicat de către reprezentanții magazinului, mai mare cu aproximativ 4 lei.

Reprezentanții de la Protecția Consumatorului au efectuat verificări și au constatat că cele sesizate se confirmă.

Două amenzi de 13.000 lei

Mădălin Giurcău, comisarul şef adjunct al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Gorj,  a precizat că au fost aplicate două amenzi în valoare de 13.000 de lei, dar și două avertismente: „În urma acțiunii de control desfășurate în data de 8 ianuarie la unitatea reclamată, Profi din municipiul Târgu Jiu, aspectele sesizate s-au confirmat, astfel că pentru deficiențe constatate s-au aplicat patru sancțiuni contravenționale, din care două avertismente și două amenzi, în valoare de 13.000 de lei. De asemenea, s-a emis o decizie de încetare a practicii comerciale incorecte. În urma acțiunii respective s-a mai constatat și nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor pentru preparatele calde“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*