spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesSurpriză de proporții pentru 60 de elevi din „Tabăra Meseriașilor“. Au pregătit...

    Surpriză de proporții pentru 60 de elevi din „Tabăra Meseriașilor“. Au pregătit delicatesuri pentru părinți

    60 de elevi de clasa a X-a și a XI-a de la liceele din municipiul Târgu Jiu de la specializările de alimentație public și turism au pregătit o cină surpriză pentru 100 de invitați, părinți și rude. Școlarii au mers în „Tabăra Meseriașilor“ din Țara lui Andrei, acțiune organizată de OMV Petrom, care s-a desfășurat Bran. Viitori bucătari și ospătari – care au lucrat sub coordonarea mentorilor: Chef Cezar Munteanu, Nicoleta Pălăduță (Hotel Kolping) și Adrian Farcaș (Teleferic Grand Hotel). Organizatorii le-au făcut o surpriză elevilor și i-au invitat în „Tabăra Meseriașilor“ pe părinții și rudele lor. Elevii au pregătit mâncare, fără să știe că aceasta va constitui masa pentru rude lor.

    „Viitorii bucătari au învățat tehnici de gătit, igienă și disciplină în bucătărie, dar și elemente teoretice. Pentru proiectul lor de absolvire, cina în familie, elevii au pregătit și servit o masă ca la carte. Meniul pregătit și servit de tinerii meseriași a inclus următoarele: duo din cod și somon, sparanghel cu sos de lămâie și infuzie de pătrunjel; pulpă de rață confiată, cremă de păstârnac, morcov și sos caramel Armagnac; mousse au chocolat et café. Totodată, elevii au avut ocazia să pună în practică și ce au învățat în cadrul atelierelor de ospătărie – de la prezentarea de meniu, la tehnici de servire – și au trăit pentru prima dată emoțiile unui eveniment ai căror protagoniști principali au fost chiar ei!“, se arată într-un comunicat de presă.

    Burse pentru viitori bucătari și ospătari

    Chef Cezar Munteanu, mentor în Tabăra Meseriașilor, a spus că elevii au demonstrat că și-au însușit informațiile din tabără: „În patru ani de mentorat în Tabăra Meseriașilor, am văzut cum se transformă generații de elevi după ce primesc două lucruri simple – informație și încredere. Doar așa ajung să își descopere pasiunea pentru domeniul pentru care se pregătesc, iar cea mai mare satisfacție vine atunci când și decid să își construiască un drum în viață în acest domeniu, o carieră în ospitalitate. Mă bucur când pleacă din tabără și cu un sistem de valori, din care nu lipsesc ambiția, disciplina, responsabilitatea. Și anul acesta au demonstrat că și le-au însușit deja, dacă ne uităm la cum au reușit să lucreze pentru proiectul de absolvire – o cină-surpriză, plină de emoție pentru toți participanții”.

    „Anii de experiență în acest domeniu ne-au învățat că poți oferi servicii impecabile în ospitalitate doar după ce ești expus la realitățile industriei, dincolo de informațiile din manuale, după ce ai trecut prin toate rolurile și ai interacționat cu oameni diverși. Cei 59 de elevi alături de care am lucrat în Tabăra Meseriașilor ne dau încredere în viitorul acestui domeniu, așa că sper să îi vedem cât de curând în restaurante și hoteluri cunoscute. Am încredere că cei care vor alege să lucreze mai departe în acest domeniu vor ajunge mai bine pregătiți în fața angajatorilor, datorită celor învățate și trăite în tabără”, precizează și Adrian Farcaș, mentor în Tabăra Meseriașilor.

    Așa cum s-a întâmplat la finalul fiecărei săptămâni de tabără, au fost selectaţi cei mai pasionați 10 viitori bucătari și ospătari, care vor primi lunar o bursă de studiu în valoare de 500 de lei, pe parcursul anului școlar 2018-2019.

    La rândul lor, zece profesori participanți au beneficiat de cursuri de scriere de proiect şi management de proiect. Astfel, au învățat cum să își îmbunătățească proiectele propuse pentru dezvoltarea învățământului profesional, pe care le-au prezentat apoi în fața unei comisii de jurizare. Pe 28 septembrie vor fi anunțate proiectele câștigătoare, care vor primi finanțare pentru implementare în valoare totală de 40.000 de euro.

    Anul acesta, în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei au fost pregătiți aproape 240 de elevi din 23 de școli profesionale și licee tehnologice din județul Gorj. Domeniile vizate au fost: mecanică; construcții, instalații și lucrări publice; electric, electronică și automatizări, electromecanică; turism și alimentație.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: