Acasa / Actualitate / Tinerii, sfătuiți de polițiștii cum să nu cadă victime ale traficului de persoane

Tinerii, sfătuiți de polițiștii cum să nu cadă victime ale traficului de persoane

Tinerii aflați ieri în Parcul Central din municipiul Târgu Jiu și în zona Victoria- Centru au primit sfaturi de la polițiști despre cum să se ferească pentru a nu deveni victime ale traficului de persoane.

Poliţiştii de prevenire au prezentat faptele incriminate de legea penală ca infracţiuni de trafic de persoane  şi  trafic de minori, totodată fiind supuse atenţiei acestora şi  modalităţile prin care o persoană poate deveni victimă a traficului de persoane.

„Loverboy“, una dintre cele mai folosite metode

„A fost prezentată metoda „Loverboy” ca una din cele mai utilizate metode ale traficanţilor de persoane, prin care se urmăreşte exploatarea victimelor. Recrutorii intră în cercul de prieteni ai victimei sau în contact direct cu acesta, îi câştigă încrederea oferindu-i o variantă „mai bună” a vieţii, reuşind să satisfacă necesităţile acesteia şi folosind tactici manipulative, ajungând să deţină controlul total asupra ei. Loverboy-ul  mizează pe vulnerabilitatea victimei, o manipulează, astfel încât fata ajunge să creadă că nu poate trăi fără el“, se arată într-un comunicat al Poliției Gorj.

Aproximativ 120 de tineri au primit sfaturi de la oamenii legii și au manifestat un real interes pentru aspectele prezentate de poliţiştii de prevenire, unii dintre ei precizând faptul că  subiectul abordat are un caracter de noutate, fiindu-le foarte util.

Acțiunea a fost organizată de către Biroul de Analiză şi Prevenire  a Criminalităţii, în colaborare cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj, Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj şi Centrului Regional Craiova al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*