Acasa / Headlines / Tripla campioană mondială aleasă „Maestru Emerit al Sportului” s-a născut în Gorj! Află-i povestea inedită!

Tripla campioană mondială aleasă „Maestru Emerit al Sportului” s-a născut în Gorj! Află-i povestea inedită!

cioveie 1Gorjul a dat lumii oameni deosebiţi, care au reuşit să îşi realizeze cariere de succes, totul prin muncă şi dăruire. Un exemplu în acest sens este şi tripla campioană mondială Mădălina Cioveie, născută la Turburea. După ce a obţinut rezultate impresionante în gimnastică, gorjeanca a ajuns să fie antrenor în acest domeniu. Ca o răsplată pentru meritele sale deosebite, în anul 2005 a primit distincţia de Maestru Emerit al Sportului. Mădălina Cioveie povesteşte într-un interviu oferit cotidianului „Impact în Gorj” cum a reuşit să devină un om de succes, dar şi cum trăieşte făcând, în fiecare zi, ceea ce îi place cel mai mult în viaţă: sport.

Reporter: Care este primul sport pe care l-aţi practicat şi cum s-a întâmplat să ajungeţi să luaţi contact cu acel domeniu, la ce vârstă s-a întâmplat?

Mădălina Cioveie: Am început sportul de performanţă la Deva, cu gimnastica artistică, iar la vârsta de 14 ani am continuat cu gimnastica aerobică, unde am obţinut şi rezultatele cele mai importante din cariera mea de sportiv.

Rep.: Care este legătura dumneavoastră cu Gorjul? Când aţi vizitat ultima dată judeţul nostru?

M.C.: În judeţul Gorj m-am născut, comuna Turburea. Aici sunt părinţii mei. Îi vizitez cam de 4-5 ori pe an.Timpul şi meseria mea actuală nu-mi permit mai mult.

Rep.: Care a fost cea mai grea competiţie la care aţi participat, de-a lungul carierei?

M.C.: Fiecare competiţie a fost dificilă, mai ales atunci când ai un titlu important şi trebuie să-l păstrezi.

Rep.: Câte medalii aţi obţinut prin gimnastica aerobică? Câte în România, câte în străinătate?

M.C.: Titluri naţionale am destul de multe, dar cel mai important este cel de campioană individuală în 1997 şi 1998, titlu cu care am reuşit să ajung în echipa naţională a României. Cele mai importante titluri pe plan mondial sunt: triplă campioană mondială şi triplă campioană europeană. Anul acesta am obţinut locul II la campionatul mondial din Korea, cu echipa.

Rep.: Dacă ar fi să o luaţi de la capăt, aţi alege tot acest domeniu de activitate?

M.C.: As alege aceeaşi viaţă. Mi-a plăcut şi sunt mândră de realizările mele.

Rep.: Ce ar însemna viaţa dumneavoastră fără acest sport?

M.C.: Am avut foarte multă energie şi putere de muncă de mică. Nu cred că aş fi putut trăi fără sport.

Rep.: În anul 2005 aţi primit distincţia de Maestru Emerit al Sportului. Cum s-a ajuns la acest moment deosebit şi ce a reprezentat pentru dumneavoastră?

M.C.: Distincţia de Maestru Emerit al Sportului este încununarea rezultatelor şi a muncii mele. Orice sportiv valoros este mândru de această distincţie.

După o viaţă dedicată sportului, Mădălina Cioveie transmite mai departe dragostea pentru acest domeniu, fiind mentor al grupelor de juniori. Gorjeanca speră ca tinerii sportivi să îi calce pe urme şi să aibă o carieră încununată de succes.

cioveie

Rep.: În prezent sunteţi antrenor. De cine vă ocupaţi să deprindă tainele acestui sport şi în ce mod descrieţi experienţa. Ce presupune o zi de muncă pentru Mădălina Cioveie?

M.C.: În prezent sunt antrenor în cadrul clubului sportiv al Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport şi mă ocup de grupele de juniori. Am promovat sportivi la lotul naţional de juniori al României, aştept şi sper să-mi calce pe urme. În paralel, sunt şi instructor de aerobic în centre de fitness din Bucureşti. O zi de muncă la mine începe la ora 7:30 cu antrenamentele copiilor, iar seara am orele de aerobic în sălile de fitness. Nu pot să-mi imaginez o zi în care să nu fac mişcare.

Rep.: Regretaţi ceva în viaţă? Atât profesional, dar şi personal?

M.C.: Nu am nici un regret în viaţă. Am făcut tot ce mi-a plăcut şi asta fac şi în continuare.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*