6.7 C
Târgu Jiu
joi, februarie 2, 2023
AcasăHeadlinesWeber: „Solicit ministrului Energiei REGÂNDIREA planului de renunțare la cărbune!”

Weber: „Solicit ministrului Energiei REGÂNDIREA planului de renunțare la cărbune!”

Deputatul PSD de Gorj Mihai Weber vrea ca România să preia exemplul altor state europene și să nu renunțe, așa ușor, la activitatea minieră. Parlamentarul a anunțat, pe pagina sa oficială, că va solicita ministrului Virgil Popescu să adopte o altă stategie, în ceea ce privește planul de restructurare al CE Oltenia.

“Solicit ministrului Energiei REGÂNDIREA planului de renunțare la cărbune! Dacă alte state pot, se va putea și în România! Propunerea ministrului Energiei, de închidere definitivă a activității de extragere a cărbunelui, nu are sens, în condițiile în care alte state membre UE redeschid astfel de capacități. Nu voi vota niciodată împotriva românilor. Nu sunt de acord cu termenii și termenele prevăzute în OUG, privind decarbonizarea sectorului energetic. Alături de colegii din Parlament, voi interveni cu amendamente pe acest act normativ și solicităm ferm prelungirea termenelor de producere a energiei pe bază de cărbune și conservarea, nu închiderea definitivă și ireversibilă a grupurilor energetice cu funcționare pe lignit și huilă, așa cum prevede documentul în forma actuală”, a transmis deputatul Mihai Weber.

Mai mulți bani pentru șase prestatori ai CEO

0
Administrația Complexului Energetic Oltenia va suplimenta contractul care vizează lucrări la echipamentele care deservesc noul...

CEO are asigurate serviciile de transport cărbune pe calea ferată

0
Două din termocentralele din Complexul Energetic Oltenia vor fi deservite de prestatorii de transport cărbune pe...

Parlamentar: „La CE Oltenia nu e timp să facem experiențe”

0
Social-democrații propun promovarea unui om cu experiență în Directoratul CE Oltenia. Compania, rămasă cu doar...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!