19.6 C
Târgu Jiu
marți, mai 24, 2022
AcasăInterviuriInterpreta Aida Drăghia: „Cânt când sunt veselă, dar mă regăsesc în muzică...

Interpreta Aida Drăghia: „Cânt când sunt veselă, dar mă regăsesc în muzică și când sunt tristă!”

aida draghia rAdolescenta Aida Drăghia este din comuna Bîlteni și este pasionată de muzica populară! Cântă de când era o copiliță, însă de trei ani s-a înscris la cursurile de canto-muzică populară ale Școlii Populare de Artă. Spune că talentul său i-a fost, inițial, șlefuit de interpreta Mădălina Barbonie, iar acum se pregătește alături de profesoara Liliana Ciochină Neoagă. Adolescenta de 18 ani va susține vara aceasta examenul de Bacalaureat și apoi admiterea la Facultatea de Psihologie din Timișoara. „Muzica este totul pentru mine! Mă ajută să trec peste orice greutăți. (…) Părinții mei m-au învățat că, indiferent de câte greutăți mi-ar oferi viața, eu să fiu puternică și să trec peste ele cu capul sus!”, a spus Aida Drăghia.

Rep.: La ce școală înveți și în ce clasă ești? La ce profil?

aida draghia 44Aida Drăghia: Sunt elevă la Liceul Tehnologic Bîlteni, clasa a XII-a, profil științe ale naturii. Rezultatele mele la școală sunt bune, materia mea preferată fiind Limba Română. Îmi doresc să urmez o carieră în muzică paralel cu o altă carieră profesională.

Rep.: Ce planuri ai în legătură cu școala? Te ai gândit ce meserie ai vrea să urmezi?

A.D.: Urmează bacalaureatul și mă pregătesc, învăț. Voi susține, după bacalaureat, examenul de admitere la Facultatea de Psihologie din Timișoara. Îmi doresc să lucrez ca psiholog, să ajut oamenii care au nevoie. Este o meserie în care cred că mă voi descurca foarte bine!

Rep.: Cine și când a descoperit că ai talent la muzică?

aida draghia 46A.D.: Talentul meu muzical a fost descoperit de domnișoara Mădălina Barbonie, acum trei ani, când m-am înscris la o secție externă a Școlii Populare de Arte Târgu-Jiu. Îmi amintesc că iubeam muzica de când eram de o șchioapă! Cântam de mică și îmi plăcea să ascult melodiile doamnei Niculina Stoican. Fredonam într-una!

Rep.: Cine a mai avut înclinație spre muzică în familia ta?

A.D.: Părinții mi-au spus că bunica mea cânta foarte frumos. Cred că de la ea am moștenit talentul acesta. Iubesc să cânt despre iubire. La un moment dat am încercat să scriu și versuri pentru piesele pe care le-aș putea cânta, însă nu sunt îndeajuns de pregătită încât să îmi scriu singură piesele.

Rep.: Ce studii muzicale ai și ce profesori ai avut de-a lungul anilor?

aida draghia yA.D.: Am studiat muzica doi ani la Secția Externă Bilteni a SPA Târgu-Jiu, unde am avut-o ca și profesoară pe Mădălina Barbonie. Acum urmez cursurile SPA Târgu-Jiu, sunt eleva doamnei Liliana Ciochină Neoagă. Momentan cânt doar cu vocea, mi-ar plăcea să cânt și la un instrument. Vedem pe viitor!

Rep.: Ce înseamnă muzica pentru tine?

A.D: Muzica pentru mine este totul, mă ajută să trec peste orice greutăți. Cânt când sunt veselă, dar mă regăsesc în muzică și când sunt tristă! Îmi dă liniște muzica, mă scoate din ghearele tristeții, dacă îi cad victimă. Cânt celor dragi, celor pe care îi iubesc, muzica mă reprezintă. Artista mea preferată este Olguța Berbec, îi iubesc și îi știu toate cântecele. Îmi doresc ca pe viitor să am cât mai multe realizări pentru a putea bucura publicul cu muzica mea.

Rep.: La ce concursuri muzicale ai participat și ce rezultate ai avut? Ce ai învățat de părinții tăi?

aida draghia tA.D.: Fiind la început de drum, nu am participat la multe concursuri. Ultimul concurs la care am participat s-a numit „Artă sau violență? Tu alegi!” la care am obținut mențiune. Am cântat la nunti și evenimente private ale prietenilor sau ale rudelor, dar și la Zilele Comunei Bîlteni. Părinții mei m-au învățat că indiferent de câte greutăți mi-ar oferi viața, eu să fiu puternică și să trec peste ele cu capul sus. În timpul liber învăț, studiez la muzică, dar îmi place și să citesc… Ultima carte citită a fost „Fluturi” de Irina Binder și mi-a plăcut foarte mult.

Deficit de specialiști la Termo Rovinari

1
Unul dintre liderii de sindicat din Termocentrala Rovinari trage un semnal de alarmă, cu privire...

CEO, mai multe emisii de CO2 în 2022

0
Complexul Energetic Oltenia va produce, anul acesta, mai multe emisii de CO2, raportat la anul...

Patroni amendați pentru angajați „la negru“

0
Doi patroni, din municipiul Târgu-Jiu și din orașul Rovinari, au fost sancționați de inspectorii din...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!