Acasa / Interviuri / Strategii noi în Partidul România Unită la alegerile parlamentare!

Strategii noi în Partidul România Unită la alegerile parlamentare!

Partidul România Unită a fost convocat la sfârşitul săptămânii trecute, pentru a discuta noile strategii care ţin de alegerile parlamentare ce se vor desfăşura în această toamnă. Rudi Bugă, preşedintele Partidului România Unită Gorj, a precizat că nu s-a stabilit, până în momentul de faţă, cine va fi propus pentru parlamentare din partea organizaţiei judeţene. Noutatea vine din partea conducerii PRU, Bogdan Diaconu, care a decis să poarte discuţii cu toate partidele sau grupările naţionaliste pentru o eventuală afiliere. PRU refuză, în continuare, să ia în calcul un parteneriat cu partidele mari.

robert buga

Reporter: Zilele trecute s-a desfăşurat BPN-ul, ce s-a discutat în cadrul acestuia?

Rudi Bugă: Într-adevăr, sâmbătă, am avut Biroul Permanent Naţional al partidului, primul după alegerile locale. Am discutat despre primul test electoral al partidului, am vorbit despre problemele întâmpinate în timpul campaniei, ne-am pus de acord asupra unor aspecte pe care le vom lua în considera în campaniile viitoare, dar am discutat şi despre alegerile parlamentare din toamna acestui an. De asemenea, ne-am propus cu toţii să căutăm soluţii pentru a deschide uşile partidului, pentru a-i creşte notorietatea şi pentru a-i propaga mesajele cât mai bine.

Reporter: Referitor la alegerile din toamnă ce s-a stabilit? Cine va candida din partea PRU Gorj?

Rudi Bugă: Alegerile parlamentare vor fi o etapă esenţială în perspectiva viitorului acestui partid. Este imperios necesar să facem pragul electoral de 5% pentru a putea intra în Parlament şi a ne impune proiectele atât de necesare pentru ţara noastră. Deşi timpul este scurt, trebuie să strângem rândurile, să ne mobilizăm exemplar şi să reuşim să închegăm cât mai multe organizaţii locale şi judeţene, pentru că, aşa cum aţi observat şi dumneavoastră, activul de partid este determinant într-o campanie electorală. Cât despre candidaţii PRU Gorj la parlamentare, momentan nu pot să vă spun nimic pentru că nu am discutat aşa ceva. În primul rând, trebuie să îmi consult toţi colegii, să vedem ce propuneri au şi dumnealor, iar apoi, după ce îi stabilim, vor trebui validaţi şi de conducerea centrală.

Reporter: Ce criterii trebuie să îndeplinească viitorii candidaţi la alegerile din toamnă?

Rudi Bugă: Cu siguranţă vom avea candidaţi foarte buni, principiile noastre rămânând aceleaşi. Nu ne vom abate de la acestea, chiar dacă se va întâmpla ca la alegerile locale, unde toţi certaţii cu legea au fost câştigători. Preferăm să fim în continuare un partid al oamenilor integri.

Reporter: Dumneavoastră intenţionaţi să candidaţi pentru vreo funcţie?

Rudi Bugă: Sincer, nu m-am gândit deloc la aşa ceva. Eu, ca şi preşedinte, trebuie să mă concentrez pe organizare şi pe atragerea cât mai multor gorjeni bine intenţionaţi în această formaţiune politică. Dacă voi fi propus de colegii mei să candidez, o voi face. Dar chiar nu îmi stă gândul la acest lucru, avem foarte multă treabă de făcut în perioada aceasta şi nu cred că trebuie să ne concentrăm pe numele unui candidat sau altul, ci pe întreaga echipă a Partidului România Unită.

Reporter: În ceea ce priveşte eşecul de la Motru, spuneaţi că o să luaţi măsuri, ce se va întâmpla acolo? Intenţionaţi să schimbaţi echipa?

Rudi Bugă: Conducerea organizaţiei PRU Motru şi-a prezentat deja demisia, înţelegând şi asumându-şi eşecul din această campanie. Dar să ştiţi că niciodată nu s-a pus problema de scor, din punctul meu de vedere. Nu aveam pretenţia să scoată mii de voturi pentru că este o organizaţie tânără, fără experienţă. Însă mă aşteptam să vâslim toţi în aceeaşi direcţie, lucru care nu s-a întâmplat. Cu siguranţă vom avea o nouă echipă de conducere şi la Motru, sunt destui membri care ar putea să preia frâiele organizaţiei şi eu voi da în continuare credit tinerilor. Dar trebuie să înţelegem cu toţii că fără unitate şi fără respect nu avem cum să dăm înainte.

Reporter: Vă gândiţi şi la o alianţă cu alte partide?

Rudi Bugă: Aşa cum am spus chiar de la apariţia acestui partid, noi nu vom fi o anexă a partidelor mari. Am reiterat acest lucru şi în cadrul şedinţei BPN, toţi am votat că vom participa singuri la alegerile parlamentare. În schimb, preşedintele Bogdan Diaconu a fost mandatat să poarte discuţii cu toate partidele sau grupările de sorginte naţionalistă. Am realizat cu toţii că dacă noi, cei care avem aceleaşi principii şi credem în aceleaşi valori, vom fi în continuare divizaţi, vom fi încă 4 ani spectatorii dezastrului din România. Sper că şi liderii celorlalte mişcări sau formaţiuni politice vor înţelege lucrul acesta şi ne vom da mâna pentru solidificarea unui proiect ambiţios şi necesar.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*