Acasa / Interviuri / Târgujianca Andreea Golumbeanu își dorește să ajungă avocat pentru Drepturile Omului

Târgujianca Andreea Golumbeanu își dorește să ajungă avocat pentru Drepturile Omului

Târgujianca Andreea Golumbeanu își dorește să ajungă avocat pentru Drepturile OmuluiStudentă la Facultatea de Drept, Andreea Golumbeanu are 21 de ani și este pasionată de teatru. Această pasiune a dezvoltat-o de mică, în adolescență a câștigat și câteva premii alături de colegii săi de liceu, iar acum merge cât de des îi permite programul la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. Acum este studentă la Drept și, momentan, își dorește să ajungă avocat pentru Drepturile Omului, însă, deoarece este abia la începutul studiilor, nu exclude posibilitatea să se răzgândească. „ (…) Studiez Dreptul. Mi-ar plăcea să fiu avocat pentru Drepturile Omului”, a spus Andreea Golumbeanu, pentru Revista Cult-ura.

Reporter: La ce liceu ai studiat? Acum ce studiezi?

Târgujianca Andreea Golumbeanu își dorește să ajungă avocat pentru Drepturile OmuluiAndreea Golumbeanu: Am studiat științe ale naturii timp de doi ani la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu. Deși materiile principale mi s-au părut interesante, atât eu, cât și persoanele din jurul meu, am observat că nu e ceva ce aș putea face cu pasiune. Așadar, într-o zi, profesoara de chimie m-a întrebat dacă nu mi-ar plăcea să fac filologie, așa că m-am transferat, în același liceu. Acolo m-am pregătit pentru ceea ce fac acum, și anume Drept. Sunt studentă la Facultatea de Drept.

Rep.: Ești pasionată de teatru. Ai și jucat. Când ai interacționat prima dată cu teatrul?

A.G.: Prima mea interacțiune cu teatrul a fost când eram foarte mică și părinții mei m-au luat cu ei la „Nu sunt Turnul Eiffel”. Mi s-a părut atât de frumos și de diferit față de piesele de copii pe care le văzusem până atunci și am rămas impresionată. Apoi, nu știu dacă am atras eu sau teatrul m-a găsit pe mine. În clasa a VII-a, am avut o materie opțională, Introducere în arta dramatică. Apoi, în clasa a VIII-a, am făcut o piesă în engleză, alături de câțiva colegi, îndrumați de o voluntară din Armenia. La liceu am făcut parte din trupa de teatru îndrumată de doamna actor Simona Urs și în paralel, un an de cursuri private tot cu dumneaei.

Târgujianca Andreea Golumbeanu își dorește să ajungă avocat pentru Drepturile OmuluiRep.: Ce alte pasiuni mai ai?

A.G.: Momentan, încerc să-mi îmbunătățesc cunoștințele în arii adiacente dreptului. Așadar, am amânat pentru o perioadă călătoriile din timpul liber, pentru a merge la conferințe și foruri legate de radicalism politic, securitate internațională, diplomație digitală și alte asemenea teme (majoritatea legate de Drept Umanitar și Internațional Public ). În afară de asta, literatura, limbi străine și gramatica.

Rep.: De ce ai ales să studiezi Dreptul?

A.G.: Mi s-a părut un domeniu potrivit pentru mine. De asemenea, există un principiu, Nemo legem ignorare censetur – Nimeni nu poate invoca necunoașterea legii. Eu vreau să cunosc și legea, dar și norma de interpretare a ei.

Târgujianca Andreea Golumbeanu își dorește să ajungă avocat pentru Drepturile OmuluiRep.: Ce planuri de viitor ai? Ce carieră vrei să urmezi?

A.G.: Mi-ar plăcea să fiu avocat pentru Drepturile Omului, deci planul ar fi, probabil, un master în domeniul acesta. Totuși, mai am încă materii nestudiate, deci e posibil să mă răzgândesc.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*