Cârciumaru a amânat botezul fetiţei de la ghenă

0
16

Primăria municipiului Târgu-Jiu a amânat botezul micuţei Ştefania, pentru perioada de după Sărbătorile Pascale. Motivul nu este altul decât faptul că de Florii, atunci când trebuia să aibă loc evenimentul, mai toţi oamenii din fruntea judeţului preferă să petreacă în familie şi nu ar da curs în mare măsură invitaţiei la botez. Aşa se face că, cel mai probabil, după Paşte, micuţa Ştefania va fi creştinată, aşa cum se cuvine.

Micuţa Ştefania va fi creştinată după Sărbătorile Pascale. Cel puţin aceasta a fost decizia primarului municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, preocupat de soarta copilei, care a avut un înger păzitor imediat ce a fost aruncată la o ghenă de gunoi. Motivul pentru care s-a decis amânarea este unul cât se poate de întemeiat, având în vedere că de Florii, când era anunţat botezul, numărul invitaţilor ar fi fost mult mai mic decât cel aşteptat. Şi cum acest lucru nu este de dorit, având în vedere că se doreşte o petrecere cu donaţii, primăria a luat în calcul o altă variantă. „S-a decis amânarea botezului pentru o altă zi, pentru că vin sărbătorile şi, probabil toată lumea este foarte aglomerată, iar prezenţa la acest botez nu ar fi aşa de mare, cum ne dorim noi. Toţi din primărie s-au implicat, dar primarul a pus foarte mult suflet pentru că l-a impresionat foarte mult cazul acestei fetiţe. Rămâne să stabilim data, probabil că imediat după Paşti, când sperăm ca lumea să fie mia receptivă şi să vină în număr mare la botez”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu-Jiu, Ramona Evulescu. Între timp, edilul se îngrijeşte de soarta micuţei aflată în îngrijirea unui asistent maternal profesionist.

Ştefania va avea un botez pe cinste

Micuţa Ştefania a fost salvată dintr-o ghenă de gunoi în urmă cu câteva luni, de un locatar al unui cartier din Târgu-Jiu. Micuţa a ajuns la maternitate în viaţă, iar apoi a fost preluată de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Dată spre îngrijire unui asistent maternal, bebeluşul a devenit ulterior cetăţean român cu acte în regulă, după ce edilul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru i-a dat numele său. De la apariţia în premieră a acestui caz, în care primarul a fost pus în situaţia de a semna un certificat de naştere pentru un copil abandonat, edilul s-a ataşat foarte mult de micuţa Ştefania, fiind dispus să-i fie naş la botez. A preluat hăţurile problemei şi de atunci se ocupă îndeaproape de viitorul copilei, acum în vârstă de aproape patru luni.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here