Elevul-fotograf Gabriel Dumitrașcu vrea să exceleze! „Nu am de gând niciodată să las muzica în urmă, pentru că prin ea trăiesc!”

0
24

Gabriel Dumitrașcu este un elev pasionat de muzică și fotografie, care își dorește să urmeze Facultatea de telecomunicații de la Timișoara. Acum învață la Colegiul Tehnic Motru, unde este apreciat de dascăli și colegi. Băiatul, în vârstă de aproape 16 ani, a descoperit fotografia acum un an și de atunci și-a perfecționat în permanență tehnicile.

Micul fotograf amator va împlini 16 ani la începutul lunii noiembrie. Gabriel Dumitrașcu este originar din comuna Broșteni a județului Mehedinți, însă este elev la Colegiul Tehnic Motru, la profilul Protecția Mediului. „Familia mea este una obișnuită și înțelegătoare. Mereu alături de mine și mă sprijină în tot ceea ce fac. Tatăl meu lucrează în Târgu Jiu și mama este casnică. Mai am doi frați mai mari care lucrează în Italia și au o familie fiecare. Studiez la Colegiul Tehnic Motru la profilul de Protecția mediului acum și m-am gândit să merg la Telecomunicații în Timișoara după absolvirea liceului. Pasiunea pentru fotografie a apărut acum un an, când am descoperit că sunt fascinat de marii fotografi și de ce pot realiza ei prin munca depusă!”, a spus Gabriel Dumitrașcu.

Participă deja la evenimente

A învățat tot ce știe singur, din când în când primind sfaturi de la un prieten fotograf profesionist. Gabriel este autodidact și citește mult despre tehnicile de fotografie, aparate și pune în practică apoi ce află. Face parte dintr-o echipă de artiști și merge la evenimente. Cu ajutorul părinților, a reușit să își cumpere primul aparat foto profesional. „Da, dețin propriul aparat. Și a fost puțin greu să îl achiziționez, dar m-au ajutat părinții pentru că mi-au văzut sclipirea în ochi și cât de mult îmi doream un aparat. Dețin aparatul de aproximativ o lună și este destul de greu să mă obișnuiesc cu el deoarece am un aparat profesionist față de cel de acum doi ani. Nu am cursuri în acest domeniu, învăț pe propria-mi piele. Am un prieten fotograf care îmi mai arată câte ceva la aparat și cu ajutorul lui mai învăț câte ceva despre aparat. Fotografiile artistice fac parte din viața mea și viziunea asupra a ceea ce văd în jurul meu. Nu îmi doresc foarte multe, vreau doar să mi-fac meseria și să îi mulțumesc pe alții cu treaba mea și tot ce adun în fiecare zi legat de fotografii. În legătura cu echipa din care fac parte, este o echipă mică alcătuită din doar doi oameni. Și participăm la evenimentele importante din viața oamenilor, exemplu: nunți, boteze, majorate”, a povestit elevul pasionat de fotografie.

A cântat într-o formație

Gabriel este pasionat și de muzică și de șase ani știe să cânte la chitară. Nu va renunța niciodată la muzică, își dorește să învețe să cânte și la alte instrumente. A început cu pianul, dar va căuta și alte provocări. Până acum ceva timp, Gabriel a făcut parte dintr-o formație și cânta alături de prietenii săi în mici pub-uri din Târgu-Jiu. „Cânt la chitară de aproape șase ani și această pasiune a apărut doar din cauza unui concert care chiar m-a fascinat și m-a determinat să învăț să cânt la cel puțin un instrument. Acum încerc să cânt la mai multe instrumente și am început cu pianul. Aveam o mică formație, fără nume, cu un mic studio situat în Târgu Jiu, obișnuiam să cântam prin pub-uri și organizam seri de karaoke, ore de instructaj la diferite instrumente (învățam pasionații să cânte la diferite instrumente). Cred că dacă continui să cant la chitară, poate peste câțiva ani o să pot ajunge să cânt în diferite formații. Și nu voi avea de gând niciodată să las muzica în urmă, pentru că prin muzică trăiesc”, a declarat Gabriel Dumitrașcu.

Vrea să își împlinească visurile

Când vine vorba despre firea sa, băiatul spune că apreciază oamenii care se străduiesc să îl înțeleagă. Ca orice adolescent și Gabi are o mulțime de visuri pe care vrea să le transforme în realitate. „Nu pot spune că sunt un om simplu sau ușor de înțeles. Sunt o fire contradictorie, complicată. Și apreciez enorm oamenii care încearcă să mă înțeleagă și nu se grăbesc să mă judece. Sunt o persoană care nu vrea să fie mereu în centrul atenției, o persoană care nu vrea să demonstreze nimic, nimănui. Nu pot spune că sunt o persoană calmă care trece cu răbdare peste toate problemele, dar după ce mă aprind, îmi trece. Am un singur principiu pe care mi-l repet în fiecare zi în gând: Nimic nu valorează mai mult decât ziua de azi, vorbe spuse de Goethe”, a afirmat elevul din Broșteni. Și, ca orice artist, și Gabriel Dumitrașcu își dorește să ajungă cunoscut și ca lumea să aprecieze ceea ce face!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here