Interpreta Bianca Ciugu, o vâlceancă apreciată de gorjeni: „Sunt mândră de tot ce am realizat până acum!”

0
58

Bianca Raluca Ciugu are 32 de ani și este o solistă de muzică populară apreciată de persoanele la ale căror evenimente cântă. Deși este originară din județul Vâlcea, tânăra a ajuns să se considere gorjeancă prin adopție, căci s-a mutat de ani buni la Rovinari, alături de soțul său. Spune despre sine că este un om împlinit, o mamă fericită și o interpretă care mai are multe de arătat lumii!

Născută la Milostea, județul Vâlcea, Bianca Ciugu a venit în Rovinari după căsătorie. Și-a găsit jumătatea când avea 18 ani și acum este mama a doi copii minunați. Bianca Ciugu are vârsta de 32 de ani și este pasionată de muzică de când se știe. Visul său de când era doar o copilă a fost acela să cânte și melodiile sale să bucure ascultătorii, să le aducă veselie în suflete! După căsătorie s-a mutat la Rovinari, la soțul său și de atunci cântă împreună. Dragostea pentru muzică i-a unit și mai tare! În prezent, Bianca are două melodii proprii ce vor fi difuzate la radio și tv și lucrează la altele. „Sunt solist vocal, cânt alături de soțul meu. El este organist, avem instrumentele noastre și cântăm la diferite evenimente: nunți, botezuri, zile onomastice. Este visul meu de mic copil, acela de a cânta! Am un repertoriu axat mai mult pe Banat, dar cânt și ce mi se cere. Am scos două melodii proprii și nu vreau să mă opresc aici! Acum lucrez la alte două piese și sper să le difuzez cât de curând la radio și tv”, a spus solista din Rovinari.

Neajunsurile au împiedicat-o să facă liceul de muzică

Viața Biancăi nu a fost ușoară, tânăra a muncit mult pentru a își face un rost. Spune cu tristețe că, din cauza neajunsurilor, nu a avut posibilitatea să termine liceul. Face parte dintr-o familie de oameni simpli, de la țară: tatăl său lucrează în minerit, iar mama este croitoreasă: „Am două surori și un frate, iar părinții mei sunt oameni simpli. Tata este miner, iar mama croitoreasă. Mereu ne-au învățat bunele maniere, să fim corecți și drepți. Am fost săraci, acesta este adevărul. Multe greutăți la Milostea și din lipsa banilor și a neajunsurilor nu am avut cum să merg la școala de muzică. Mi-aș fi dorit să studiez. Am pornit de jos, am muncit mult ca să ajung unde sunt acum. Am doar 10 clase, din cauza neajunsurilor nu am mai mers la liceu. Lucram ca ospătar ca să mă întrețin și la 18 ani m-am căsătorit într-o familie de lăutari și de atunci practic această meserie cu bucurie și satisfacții”, a spus Bianca Ciugu.

O mamă împlinită

Visul său cel mare va rămâne mereu muzica, dorindu-și să aibă cât mai multe realizări. Și-a dorit mult să urmeze o facultate de muzică, dar nu a avut posibilitatea și anii au trecut prea repede. Acum este mamă și trebuie să se ocupe de copiii săi. „Sunt mama a doi băieți, cel mare are 12 ani, iar cel mic are 5 ani. Sunt mândră de ce am realizat până acum. Dacă eu nu am avut posibilități să merg mai departe la școală, vreau ca băieții mei să aibă liceul de muzică și să facă și facultate, dacă vor. Băiatul cel mare este acum elev la Școala Populară din Târgu-Jiu și face orgă la domnul Argint Constantin. Este un copil talentat. Asta îmi doresc cel mai mult, să aibă ei un viitor mai bun. Câștigăm bine din muzică, altă ocupație nu avem. Să fim sănătoși ca să putem lupta pentru viitorul băieților noștri, asta îmi doresc!”, a declarat solista Bianca Ciugu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here