Alocațiile mărite nu sunt o prioritate: se amână până pe 1 august

1
43

Guvernul va adopta, în ședința de joi, o ordonanță de urgență prin care amână până la 1 august plata alocațiilor dublate pentru copii. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a propus introducerea acestui proiect pe ordinea de zi.

„Vin cu această solicitare având în vedere că în 6 ianuarie a fost promulgat bugetul de stat, iar ulterior a fost promulgată legea pentru dublarea alocațiilor. Acest lucru ne pune în situația de a căuta resurse care nu sunt prevăzute în buget”, a spus Violeta Alexandru.

Premierul a precizat că, din 2008, creșterile alocațiilor pentru copii au fost realizate la inițiativa PNL.

„Apariția intempestivă a acestui proiect ne-a creat o problemă foarte mare. Aici trebuie să știți că efortul bugetar necesar pentru a susține o nouă dublare a alocațiilor, a doua în 2019, este de peste 6 miliarde, iar bugetul pe anul acesta trebuie să facă față unor creșteri de salarii și pensii aflate în vigoare. Noi ne dorim creșterea alocațiilor și le vom crește. De altfel, alocațiile au crescut de la 1 ian tot printr-un proiect al PNL. Noi, și dacă am vrea să mărim, nu putem pentru că intrarea în vigoare a acestui proiect este ulterioară intrării în vigoare a bugetului. Noi putem să facem rectificare pentru alocarea de sume suplimentare numai la rectificarea bugetară, pe care o putem face numai de la 1 iulie”, a explicat Orban.

Ludovic Orban a subliniat că Guvernul nu vrea să crească nicio taxă pentru a aduce venituri suplimentare la buget.

„Nu vrem să crește nicio taxă și niciun impozit și, ca atare, este imposibil de pus în practică acest proiect de lege care poartă marca demagogiei și populismului specifică PSD. Va trebui să vedem cum evoluează economia, cum evoluează încasările bugetului, vom crește alocațiile pentru copii cu siguranță la rectificarea bugetară”, a mai spus premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here