Acasa / National / Amenzi în cuantum de 360.000 lei aplicate unităților de pe litoral pentru condițiile de igienă necorespunzătoare

Amenzi în cuantum de 360.000 lei aplicate unităților de pe litoral pentru condițiile de igienă necorespunzătoare

ANSVS a verificat în iulie 242 de unităţi amplasate în principalele staţiuni turistice, amenzile ridcându-se la 360.000 de lei. Printre cauze s-au se numără condiţiile de igienă necorespunzătoare sau comercializarea produselor expirate, scrie mediafax.ro

Controalele au vizat în special restaurante (88 la număr), magazine alimentare (48), baruri (36) şi unităţi de tip fast food (27). Pe lângă acestea, medicii veterinari oficiali au mai verificat pizzerii, cantine, braserii, unităţi de tip bufet, o unitate tip bistro, un supermarket şi 14 laboratoare de cofetărie/patiserie. Aceste unităţi au fost amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma acestor controale, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a constatat deficienţe cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea produselor de origine animală cu termen de valabilitate expirat.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 36 de unităţi, respectiv 18 restaurante, 4 unităţi tip fast – food, 3 unităţi tip bufet, 2 magazine alimentare, 4 baruri,un supermarket, o rulotă, un laborator cofetărie/patiserie şi o autoutilitară, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 358.900 de lei.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*